Prima paginăSanatate

Medicul Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț, răpus de coronavirus

Medicul Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț, răpus de coronavirus

Dimensiune text

Președintele Colegiului Medicilor din județul Neamț, medicul Iosif Koszeghi, s-a stins din viață duminică, 13 decembrie, la vârsta de 71 de ani.

„Colegiul Medicilor din România (CMR) își exprimă întreaga compasiune și părere de rău cu privire la moartea colegului nostru, medicul Iosif Koszeghi, survenită în urma infecției cu SARS-CoV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președinte al Colegiului Medicilor din județul Neamț, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contractat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Județean Piatra Neamț. Dr. Iosif Koszeghi a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secția ATI COVID a Spitalului Județean Piatra Neamț, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniți și în acțiunile realizate imediat după stingerea incendiului. În numele Colegiului Medicilor din România, sincere condoleanțe pentru familia dr. Iosif Koszeghi, precum și toate regretele noastre și compasiunea pentru victimele pandemiei de COVID-19”, au transmis reprezentanții CMR.

„Suntem cu sufletul și gândurile noastre alături de familia și colegii dr. Iosif Koszeghi. A fost un medic responsabil, un coleg implicat în noua direcție de dezvoltare a profesiei medicale, un om care nu a ezitat să se implice cu toate riscurile existente și să își aducă contribuția sa la acțiunile realizate imediat după tragedia de la unitatea din Piatra Neamț unde își desfășura activitatea medicală. Exemplul său, la fel ca și multe altele din sistemul medical românesc, arată tuturor că medicii sunt acolo unde și când este nevoie de munca lor, chiar dacă riscurile profesiei, mai ales în această perioadă, sunt foarte mari, iar unele ajung până la vătămarea gravă sau sacrificiul suprem”, a afirmat dr. Daniel Coriu, președintele CMR.

Medicul Iosif Koszeghi, fost șef al secției de chirurgie al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost președinte al Colegiului Medicilor Neamț în mai multe mandate. „Timp de aproape patru decenii, domnul doctor Iosif Koszeghi și-a risipit sufletul său bun îngrijind mii de nemțeni, operând mii de pacienți, dăruindu-se cu toată ființa sa acestei nobile misiuni care este medicina. Pierderea domniei sale va lăsa un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și l-au iubit. Medicina nemțeană pe care el a slujit-o cu atâta dragoste îi aduce astăzi un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc la Oradea. În contextul epidemiologic actual, anunțăm pe toți cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria domnului dr. Iosif Koszeghi că o pot face face la Biserica «Sf.Spiridon» Piatra Neamț din incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Slujba de pomenire în memoria domnului dr.Iosif Koszeghi va avea loc în data de 15 decembrie 2020, ora 11.00 la Biserica «Sf. Spiridon» Piatra Neamț din incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, au transmis reprezentanții Colegiului Medicilor Neamț.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0