Medicina, automatica şi ştiinţele economice, cele mai râvnite facultăţi

Dimensiune text

Numărul candidaţilor înscrişi în prima zi la facultăţile de medicină, automatică şi calculatoare şi ştiinţe economice depăşeşte deja numărul de locuri scoase la concurs.

La doar două zile de când s-a dat startul înscrierilor la cele mai multe dintre instituţiile de învăţământ superior din ţară, se poate contura deja un top al celor mai râvnite facultăţi, în funcţie de concurenţa care se anunţă. Ca şi în anii trecuţi, mulţi dintre absolvenţii de liceu se îndreaptă spre facultăţile cu profil economic, drept, spre relaţii publice şi comunicare, informatică, automatică şi calculatoare şi medicină. La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la Facultatea de Drept, numărul candidaţilor înscrişi în prima zi depăşea deja numărul de locuri libere: 266 de candidaţi înscrişi pe 200 de locuri. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Facultatea de Filosofie şi Știinţe social politice, unde în prima zi erau înscrişi 263 de candidaţi, pe 250 de locuri. Concurenţă mare se anunţă la specializările asistenţă socială, unde erau deja 76 de candidaţi pe 45 de locuri, şi la comunicare şi relaţii publice, unde în prima zi depuseseră dosarele 45 de candidaţi. La Informatică, la sfârşitul primei zile erau înscrişi 275 de candidaţi, pe tot atâtea locuri la buget, iar la Facultatea de Economie şi Administraţie Publică se înscriseseră deja 560 de candidaţi, pe cele 856 de locuri pentru diversele specializări din cadrul facultăţii.

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, cea mai aprigă concurenţă se anunţă la Automatică şi calculatoare, unde, după două zile, erau înscrişi 368 de candidaţi, pe 252 de locuri. La Facultatea de Arhitectură „Gheorghe Cantacuzino” erau 75 de candidaţi, pe 90 de locuri, iar la toate celelalte facultăţi din cadrul politehnicii ieşene numărul de înscrişi era mult mai mic decât numărul de locuri la buget. La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, concurenţa era deja de aproape doi candidaţi pe loc după prima zi de înscrieri, la medicină generală, cu 565 de candidaţi pe 298 de locuri, ca şi la medicină dentară, unde erau 169 de înscrişi pe 89 de locuri la buget. La Facultatea de Farmacie erau 152 de candidaţi pe 99 de locuri.

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, specializările Facultăţii de Știinţe Economice şi Administraţie Publică au adunat aproape o treime din numărul total al candidaţilor înscrişi la programele de licenţă, zi, ale universităţii. Specializarea care a adunat cei mai mulţi candidaţi este Contabilitate, urmată de Drept, Economia comerţului şi turismului, Management şi administrarea afacerilor.

În total, 135 de candidaţi au optat pentru specializările cu profil economic ale instituţiei, specializări pentru care s-au exprimat 465 de opţiuni.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • andrei 6 ani

    Se numeste Facultatea de Automatica si Calculatorare nu Facultatea de Automatizari si Calculatoare.