Medicii sunt rugați să distribuie cardurile de sănătate

Dimensiune text

Este vorba despre cardurile de sănătate care nu au ajuns la pacienţi şi au fost returnate la Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ. 

Peste 10.000 de carduri naţionale de sănătate nu au fost ridicate de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ. Medicii de familie sunt rugați să preia cardurile pacienţilor de pe listele lor, pentru a le distribui personal.

Conducerea CAS Neamţ face trimitere la o Hotătâre de Guvern  conform căreia „cardurile naţionale care nu au ajuns la titulari prin servicii poştale sau prin casele de asigurări de sănătate pot fi redistribuite acestora prin medicii de familie pe a căror listă de capitaţie sunt înscrişi, cu ocazia primei prezentări în vederea acordării unui serviciu medical. Cardurile naţionale nedistribuite de medicii de familie într-o perioadă de 12 luni de la primirea acestora vor fi returnate caselor de asigurări de sănătate”.

„În condiţiile prevăzute de contractul-cadru şi de normele metodologice de aplicare a acestuia, rugăm toţi furnizorii de servicii medicale în asistenţă medicală primară aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Neamţ să contribuie la respectarea prevederilor actelor normative în vigoare referitoare la sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi să participe la redistribuirea cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate”, transmit reprezentanţii CAS Neamţ.

Până în acest moment, doar aproximativ 100 din cei peste 250 de medici de familie din Neamţ au acceptat să ridice cardurile rămase nedistribuite ale pacienţilor de pe listele proprii. Ceilalți medici spun că şi aşa fac suficientă muncă voluntară şi acceptă să facă gratuit un lucru pentru care s-au plătit foarte mulţi bani Poştei Române.COMENTARII

WORDPRESS: 0