Prima paginăSport

„Medicii mi-au spus să-mi schimb proba”

Dimensiune text

* a afirmat Bianca Perie, campioana României la aruncarea ciocanului *
Romașcana Bianca Perie, multiplă campioană a României la aruncarea ciocanului, fostă cvadruplă campioană mondială la junioare, nu trece prin cea mai fastă perioadă, dar nici nu cedează, sperând, în continuare, că vor veni vremuri mai bune.

 

 

Recent, eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș a câștigat concursul Grand Prix de la Bacău, cu cea mai bună aruncare de 65,19 metri, având și două aruncări depășite de circa 67 sau 68 metri. Anul trecut, ea câștiga, în aceeași perioadă, Grand Prix-ul de la Onești cu o aruncare de peste 68 de metri.

„Nu a ieșit așa cum ar fi trebuit. Au fost probleme cu starea de sănătatea și încă mai sunt. La unul dintre ultimele controale, medicii au diagnosticat hernie de disc și m-au sfătuit să schimb proba. Deocamdată, nu am de gând să urmez acest sfat. Vreau să merg mai departe. Acum n-am fost în forma în care aș fi vrut, adică să arunc undeva la 70 de metri. Încep o etapă de pregătire la Snagov, cu gândul la participarea la Campionatul Mondial. Este primul meu an la seniori și, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să fie bine”, a declarat cea care, în urmă cu doi ani, ocupa locul al șaselea la mondialele seniorilor și al cărei record personal este de 73,52 metri.

„Abia a început pregătirile, de vreo zece zile. Din cauza durerilor la spate și la genunchi a trebuit să stea 30 – 40 de zile. Simte dureri tot timpul la antrenamente. Odată cu reluarea pregătirilor, la Snagov, va trebui să-i dăm bătaie puternic până în 7 iunie, când vor fi Campionatele Internaționale ale României, concurs în care se va face selecția pentru lotul care va reprezenta România la Cupa Europei pe echipe, Liga I, obiectivul fiind promovarea în Superligă. În același timp, trebuie să realizăm baremul pentru participarea la mondiale, de 72 de metri la grupa A sau de 70 de metri la grupa B”, a afirmat Lucică Cucoș.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0