Prima paginăSanatate

Medicii de familie cer sancțiuni pentru pacienții ignoranți

Dimensiune text

Medicii de familie sunt nemulțumiți de faptul că pacienții înscriși pe liste nu se prezintă nici măcar la examenul anual de bilanț, care este gratuit și care ar duce la o mai bună prevenție a bolilor.

 

 

Medicii spun că pacienții apelează la ei doar atunci când au nevoie de o rețetă și abia atunci pot fi convinși să-și facă analizele minime. Medicii de familie cred că aplicarea unor sancțiuni, așa cum există în alte state din Europa, i-ar face mai conștienți pe pacienți, iar costurile din sistemul sanitar s-ar reduce.

„Din păcate, unii pacienți nu înțeleg faptul că ar trebui să-și facă examenul medical anual de bilanț, care este gratuit. Mulți dintre ei preferă să stea acasă și se prezintă la medici sau la spital când boala se agravează. Dacă ar veni la consultații măcar o dată pe an, atunci poate că bolile ar fi mai ușor de prevenit. Ei vin doar când au nevoie de rețete.  Din păcate, nu există nicio sancțiune pentru pacienții ignoranți. În alte state din Europa, dacă nu se prezintă la consultație, un pacient este taxat mai mult la asigurarea de sănătate”, a explicat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Pacientul englez... 8 ani

    Sa explice dna. medic de familie Angela Bica(daca este asa de revoltata), ce sa faca pacientul cu aceea trimitere „GRATUITA” de analize anuale, cand peste tot ti se spune ca nu mai fac analize gratuite sau trebuie sa-ti faci programare la niste cozi interminabile??? Niste sanctiuni pentru aceasta situatie de fapt de la centrele de analize n-ar fi mai indicat ?? DE ASTA NU VIN PACIENTII sa faca acele analize gratuite, dna draga…….
    Cu respect….. Pacientul englez

  • ovidiu 8 ani

    Asa este ,prima data sa vada si dupa aceea sa sa fie asa de revoltata.Stie dna.medic de familie cum este in alte state din Europa?Nu cred asa ca nu-si mai dea cu parerea.