Prima paginăSanatate

Medicii de familie amenință cu boicotarea rețetelor electronice

Dimensiune text

Mai sînt cîteva zile pînă cînd, în întreaga țară, va începe prescrierea retețelor în regim electronic, iar medicii din județ au început deja să fie instruiți cu privire la acest sistem. Cu toate acestea, medicii de familie sînt nemulțumiți de faptul că nu toți medicii vor fi obligați să prescrie în sistem electronic și amenință că boicotează rețetele electronice.

 

Mai mult, medicii de familie se plîng de faptul că, în loc să presteze servicii medicale, ei vor fi nevoiți să presteze mai mult servicii informatice, întrucît ei vor contribui și la eliberarea cardului electronic de sănătate.

Noi vrem ca toți medicii, nu numai cei de familie, dar și cei specialiști și cei din spitatele să elibereze rețete online. Cînd un pacient se ducea la medicul specialist, după ce era consultat, medicul specialist lăsa în sarcina medicului de familie prescrierea unei rețete. Dacă medicii specialiști și cei din spitale nu vor fi obligați și ei să elibereze rețete în sistem electronic, noi nu vom raporta decît rețetele eliberate de noi„, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0