Medici şi asistenţi ajung pacienţi cu boli grave

Zeci de angajaţi ai Spitalului Roman ajung să descopere că suferă de boli grave, deşi au la dispoziţie aparatură medicală şi medici profesionişti.

Din dorinţa de a-şi face meseria cât mai bine şi de a salva cât mai mulţi pacienţi, salariaţii de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman îşi neglijează sănătatea şi ajung să descopere abia în stadii foarte avansate că şi ei suferă, la rândul lor, de boli foarte grave. Zeci de cazuri de cancer au fost decoperite în ultima perioadă printre cadrele medicale, atât la medici, cât şi la cadrele medii.

„Foarte mulţi dintre colegi au probleme medicale grave. Din concediile medicale pe care mi le dau, am observat foarte multe cazuri de cancer, localizat în zone diferite ale organismului. Este un lucru extrem de trist, pentru că, lucrând aici, nu suntem în stare să facem screening, să facem prevenţie. Avem absolut orice ne trebuie pe mână, avem computer tomograf, laborator, medici specialişti, radiologie şi nu facem nimic. Descoperim la salariaţii noştri tot felul de boli grave, chiar şi în ultimele stadii. Noi, cei din spital, ar trebui să fim un exemplu pentru pacienţi. Mereu le reproşăm pacienţilor că au venit prea târziu la consultaţie, însă ar fi indicat să începem noi să ne investigăm atunci când observăm că apar primele probleme. În momentul de faţă, avem foarte mulţi angajaţi în concediu medical, cu diagnostice severe. Din acest motiv, dacă ar fi să le doresc ceva angajaţilor pentru noul an, le urez să aibă parte de multă sănătate”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al Spitalului Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • andreea 6 ani

    Faceti boli grave de la prea multe spagi,,aveti buzunarele pline,iar fara bani nici o injectie nu faceti la pacienti.

    • Andrei 6 ani

      Un comentariu rautacios.Sa stii draga Andreea ca nu toti fac cum spui tu.