Medicamente în loc de asistente

Dimensiune text

Spitalul de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae” se confruntă cu o lipsă acută de personal. Întrucît spitalul nu a găsit nici pînă acum soluții de angajare, deoarece posturile sînt blocate de mai bine de doi ani de zile, conducerea unității sanitare a decis să suplinească această lipsă cu o creștere substanțială a fondurilor pentru medicamente.

 

 

Astfel, în primele nouă luni ale acestui an, la Spitalul de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae” au fost internați 761 de pacienți, cu o medie de spitalizare de 46 de zile. Tot în primele nouă luni ale acestui an, la capitolul medicamente s-au alocat 246.152 de lei, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru un bolnav s-au cheltuit, în medie, 323 de lei, față de 220 de lei în 2011.
Conform legii putem face o angajare la un post vacantat. Asta e singura noastră posibilitate de angajare și, cum anul acesta nu a plecat nimeni, nu am reușit să facem alte angajări. Am încercat să suplinim acest lucru prin alocarea unei sume mai mari pentru medicamente, mai ales că anul acesta am avut o finanțare mult mai bună față de anul trecut. Practic, fondurile ne-au permis să achizționăm medicamente de ultimă generație pentru tratamentul pacienților, medicamente pe care în anii trecuți nu ne-am fi permis să le achizționăm, iar pacienții, sau rudele acestora, ar fi fost nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a le achiziționa. În acest mod, și cheltuielile cu fiecare pacient au crescut„, a declarat medicul primar psihiatru Anca Hîncu (foto), managerul Spitalului de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae”.COMENTARII

WORDPRESS: 0