Media 10 la Evaluarea Națională are un preț

Dimensiune text

Patru elevi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” au reuşit să obţină note maxime, prin multă muncă şi perseverenţă.

Patru absolvenţi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, după cele două probe ale examenului – româna şi matematica: Ioana Pintilie, Carina Ioana Gheorghiţa, Irina Cătălina Cozma şi Teodor Diaconu. Reţeta succesului este aceeaşi pentru toţi cei patru elevi: multe ore de muncă, ambiţie şi seriozitate.

„Nu am simţit atât de mult presiunea examenului, fiindcă m-am pregătit. Simularea examenelor de la Evaluarea Naţională a fost mult mai dificilă decât examenul propriu-zis, iar rezultatele pe care le-am obţinut atunci m-au speriat. Am decis că trebuie să muncesc mai mult. După ce terminam cursurile, cinci – şase ore le dedicam studiului, în special matematicii. Vreau să urmez în continuare cursurile acestui liceu. Oscilez între ştiinţe sociale şi matematică – informatică, între a lucra în domeniul relaţii internaţionale şi domeniul IT”, a spus Teodor Diaconu.

Dacă la matematică Teodor a făcut ore de pregătire în particular, la română au fost suficiente orele cu profesorul Paul Alexandru. Stilul uşor ironic al profesorului de română a fost o metodă prin care dascălul, cu o experienţă bogată la catedră, şi-a motivat elevii să studieze. „Ei, dar trebuie să luăm neapărat 10 la română? Merge şi o notă mai mică”, spunea profesorul elevilor săi. „A fost o competiţie între noi, elevii, dar asta nu s-a simţit”, a mai spus Teodor.

Irina Cătălina Cozma este și ea elevă de nota 10. „Pe lângă temele de la şcoală, care au fost consistente, am făcut foarte multe exerciţii facultative. Am tratat cu multă seriozitate acest examen, pentru că este primul pas important din viaţa unui elev. Vreau să urmez în continuare cursurile acestui liceu şi mă gândesc să optez pentru matematică – informatică. După absolvire, acest profil îmi poate deschide mai multe oportunităţi”, a spus Irina.

Şefa de promoţie din acest an de la cursurile gimnaziale din cadrul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, Carina Ioana Gheorghiţa, şi-a reconfirmat valoarea. „Nu mi s-a părut un examen dificil. Mă aşteptam la subiecte mult mai complicate. Pentru nota 10 trebuie să înveţi temeinic şi constant, să exersezi foarte mult, să nu te limitezi la cât lucrează profesorii la clasă. Toate acestea m-au făcut să pregătesc din timp acest examen”, a spus Carina, care va fi admis fără probleme la profilul matematică – informatică.

„Cred că este important să nu laşi totul pe ultima sută de metri. Mi-am împărţit materia în aşa fel încât în ziua examenului să nu fiu stresată. Astfel, am avut timp atât pentru studiu, cât şi pentru ieşiri cu prietenii. Tot stresul acesta al examenelor ne-a apropiat şi am legat nişte prietenii frumoase”, a mărturisit Ioana Pintilie.

foto: Carina Ioana Gheorghiţa, Teodor Diaconu,  Ioana Pintilie şi Irina Cătălina CozmaCOMENTARII

WORDPRESS: 0