Prima paginăSport

Medalii romașcane la Memorialul “Olimpiu Constantinescu Nehoi”

Dimensiune text

Matei Severin, Mădălina Ciurdea, Alexandra Calistru, Adelina Cloșcă și Mădălin Oprea au ocupat locul I în probele în care au concurat n Trofeul “Constantinescu Nehoi” i-a revenit Alexandrei Calistru pentru cele mai bune rezultate din concurs.

Ediția 2013 a tradiționalului concurs atletic Memorialul “Olimpiu Constantinescu Nehoi” s-a disputat sâmbătă, sâmbătă 7 decembrie, în Sala de Atletism a Clubului Atletic Roman și pe pista stadionului “Constantinescu Nehoi” din cadrul complexului sportiv municipal. Cu o primă ediție care a avut loc în 1990, competiția a fost rezervată, de această dată, categoriilor de copii C1 (născuți în 2001 și 2000) și C2 (născuți în 2003 și 2002), dar au participat și, hors concurs, atleți juniori III. La întreceri au luat parte copii de la șapte cluburi: CSȘ Adjud, Ceahlăul Piatra Neamț, CSȘ Bicaz, CSA Adjud, Colegiul “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, LPS Roman și CA Roman. Competiția a fost organizată de Clubul Atletic Roman (CA) – director Traian Macovei – cu sprijinul Direcției pentru Sport a Județului Neamț. Primii trei clasați în fiecare probă au primit diplome, medalii și cupe, dar și câte un premiu în bani.

atletism - Alexandra Calistru

Alexandra Calistru

Trofeul a revenit atletei Alexandra Calistru

În urma rezultatelor și punctajelor realizate în cele trei probe în care a concurat, trofeul “Constantinescu Nehoi” a revenit junioarei III Alexandra Calistru, elevă a profesoarei Elisabeta Baciu. Alexandra (CA) s-a clasat pe locul secund în proba de săritură în lungime și a câștigat probele de alergare pe distanțele de 800 de metri și 60 metri plat. “În urma consultării cu ceilalți profesori care au avut sportivi în concurs, s-a decis ca trofeul să fie acordat Alexandrei Calistru, luându-se în considerare valoarea rezultatelor sale”, a precizat Traian Macovei la festivitatea de premiere.

“Sunt extraordinar de bucuroasă pentru trofeul obținut de Alexandra, desemnată sportiva cu cea mai bună participare din concurs, mai ales că este vorba de cel cu numele Olimpiu Constantinescu Nehoi. Întreaga mea activitate de până acum, ca sportiv și apoi antrenor, o închin iubirii imense pe care o am pentru atletism, în memoria marelui profesor și antrenor. Domnia sa trăiește, în continuare, în ce mă privește. Este o legendă vie a atletismului”, a spus Elisabeta Baciu, cea elogiată cu ani în urmă de regretatul ziarist Romeo Vilara în articolul intitulat “Alergarea, pasiunea mea”.

Matei Severin

Matei Severin

Atleții romașcani remarcați la ediția 2013, majoritatea elevi ai lui Iulian Corugă

Antrenorul cu cele mai bune și mai multe rezultate la acest concurs este Iulian Corugă, de la Clubul Atletic. Cinci dintre discipolii săi au urcat pe podium, patru dintre ei chiar pe locul I.

Astfel, Matei Severin a câștigat proba de săritură în lungime la grupa C2 cu rezultatul 4,22 metri. În aceeași probă, dar la categoria C1, Mădălina Ciurdea a ocupat locul I cu o săritură de 4,95 metri. Tot ea s-a clasat pe locul al cincilea în proba de viteză pe distanța de 60 metri. Mădălin Oprea s-a dovedit a fi cel mai bun în proba de alergare de 600 de metri, C2, dar a scos rezultat bun și la 60 metri plat – locul al patrulea.

Proba de săritură în înălțime l-a avut ca protagonist pe Andrei Mărieș pe care a și câștigat-o. I-a lipsit, însă concurența. Paul Pleșca și David Ciuraru, tradiționalii săi contracandidați la supremație, nu au putut participa la întreceri. “Amândoi mi s-au accidentat la antrenamente”, explică Traian Macovei. Revenind la Mărieș, acesta a avut o cea mai bună săritură de 1,70 metri. Puternic încurajat de asistență, el nu a reușit să treacă peste ștacheta înălțată la 1,75 metri, deși antecedentele au demonstrat că poate să o facă.

La alergare pe 600 de metri, Darius Corniciuc s-a clasat pe locul al treilea la categoria C2.

Liceul cu Program Sportiv Roman a ieșit în față cu Adelina Cloșcă, învingătoare în proba 600 metri la grupa C1. Ea a fost secondată de colega sa Roxana Nechita, a doua clasată la 60 metri plat, C1.

Rezultate bune au mai obținut Diana Mărtinaș (LPS) – locul al patrulea la lungime, Mihaela Alexandru (CA) – locul al cincilea în aceeași probă și locul al patrulea la 60 metri plat, C1, Diana Costan (CA) – locul al patrulea la lungime, C2, Alina Pleșca – locul al cincilea la 50 metri plat.

Pretențiile și obiectivele antrenorului Iulian Corugă

Profesorul Iulian Corugă are motive să fie mulțumit, dar mai păstrează rezerve în a-și lăuda elevii. “Mărieș a sărit puțin. Poate și 1,80 metri, ba chiar și 1,85 metri. Astăzi n-a reușit mai mult. Este însă motivat. A auzit că un alt coleg de probă din țară a sărit 1,80 metri și se pregătește pentru naționalele de iarnă ale juniorilor III, acolo unde sper să sară 1,85 metri. Trebuie să crească în performanță. Îl văd că este dornic. Cel de la Iași se arată în formă și Andrei nu vrea să se facă de râs, nu vrea să lase lucrurile să-i scape din mână. Mădălina Ciurdea are rezultate bune la lungime, dar proaste la viteză. Mă aștept să-și facă treaba ca lumea și să mă înțeleagă. Aștept mai mult de la ea, peste 5,50 metri la lungime. Asta-i valoarea ei. A abordat slăbuț concursul acesta. La forța și antrenamentele ei putea 5,50. Sper să se maturizeze. Mihaela Alexandru este o fată deșteaptă. Sper să aducă rezultate mai bune. Dezavantajul este este că e mică de statură. Compensează prin dorință și capacitate de concentrare. Matei Severin a scos un rezultat modest la lungime, acum. Știu că poate mult mai mult. Sper într-un 4,80 metri, cu care, la vară, să câștige proba la naționale, iar la viteză să iasă în primii trei, ținta fiind unul dintre primele două locuri. Alături de Mărieș, este cel mai bun sportiv din grupa mea. Nu a ratat nicio medalie la lungime și viteză. Este băiat foarte bun. Mădălin Oprea a participat în 2013 bine în concursuri, la o categorie superioară, C1. Mă interesează ce va fi în 2014. Cu el voi face tot triatlon , la C1. Trebuie mai mult ajutat. E un copil care poate fi și trebuie încurajat mai mult. Suntem în faza de încărcare. Copii să-și vadă de antrenament și de școală. Să se țină de treabă mai mult decât până acum”, a afirmat Iulian Corugă.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0