Medalii pentru tenismenii romaşcani la Cupa „Micii Campioni” de la Iaşi

Medalii pentru tenismenii romaşcani la Cupa „Micii Campioni” de la Iaşi

Dimensiune text

 

tenis10 micii campioni iasi 2016 2Sâmbătă, 25 iunie, copii din cadrul Tenis Club Municipal (TCM) Roman au participat la Cupa „Micii Campioni”, organizată la Iaşi de Clubul Sportiv Vergilius, turneu din cadrul circuitului Tenis 10 al Federaţiei Române de Tenis. Au participat 40 de copii, din Iaşi, Fălticeni, Comăneşti şi Roman.

Nouă copii de la Roman au făcut deplasarea la Iaşi – doi au evoluat în competiţia rezervată „nivelului roşu” (nivel de vârstă până în opt ani), trei la „nivelul portocaliu” (până în nouă ani) şi patru la „nivelul verde” (până în zece ani). Dintre participanţii clubului romaşcani, doi au reuşit să se claseze pe podium la categoria lor de vârstă, ambii pregătiţi de antrenorul Simona Balan: Miruna Toma, din Gherăeşti, a obţinut locul I la „nivelul roşu”, iar Augustin Vacaru, din Săbăoani, a ocupat locul II la „nivelul verde”. Încă doi copii de la clubul romaşcan au ajuns până în semifinalele turneului.

„La clubul din Iaşi, eu m-am antrenat patru ani de zile, a fost o onoare pentru mine şi m-am bucurat că eu, un fost jucător acolo, am putut participa ca antrenor alături de aceşti copii la turneul organizat de clubul din Iaşi. Este bine că aceşti copii pot schimba mai mulţi parteneri de joc şi se pot obişnui cu prezenţa în teren, ceea ce îi va ajuta în competiţiile de mai târziu, de la categorii superioare de vârstă. Totul a fost frumos, singura neplăcere fiind căldura, însă copiii trebuie să se obişnuiască şi cu situaţii de acest fel. Sunt copii buni şi, chiar dacă, sâmbătă, numai doi au obţinut medalii, participarea este însăşi un progres şi un câştig pentru copii”, a declarat antrenorul Simona Balan, din cadrul TCM Roman, coordonator la Roman al competiţiilor de tip Tenis 10.

TCM Roman va organiza, la finalul lunii iulie, următorul turneu Tenis 10, care va avea loc la baza de tenis a hotelului Mariko Inn.

Tenis 10 este un proiect al Federaţiei Române de Tenis şi al federației internaționale, scopul proiectului reprezentându-l creşterea numărului de practicanţi ai jocului de tenis la nivel mondial. În competiţiile pentru copii din cadrul circuitului Tenis 10, la nivelurile „roşu” şi „portocaliu” se joacă doar un tie-break până la 7, iar la nivel „verde” se joacă maximum trei game-uri, în caz de egalitate la 1 ultimul fiind un tie-break scurt până la 5. Competiţia Tenis 10 face trecerea progresivă la turneele de categoria U10 şi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 10 ani. Întrecerile au un grad mic de dificultate, scopul principal fiind participarea, şi nu performanţa.

tenis10 micii campioni iasi 2016 1

tenis10 micii campioni iasi 2016 2

tenis10 micii campioni iasi 2016 3

tenis10 micii campioni iasi 2016 4

tenis10 micii campioni iasi 2016 5

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0