Medalie de bronz pentru informatica romașcană

Ciprian Știrbu, elev în clasa a IX-a A la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor Florin Moldovanu), a obținut medalie de bronz la olimpiada națională de informatică.

 

 

Ciprian s-a calificat și pentru proba de baraj pentru constituirea lotului național lărgit. A renunțat să se mai prezinte, dintr-un motiv foarte serios: era calificat și la faza națională a olimpiadei de matematică, programată în ziua următoare. Așa că, după ce a încheiat ultima probă la olimpiada la informatică de la Iași, s-a urcat în tren și a plecat la Constanța, unde a participat și la proba olimpiadei naționale de matematică.

„Sînt mulțumit de rezultatul lui Ciprian, pentru că este la început de drum. Sînt sigur că atît el, cît și celălalt elev de clasa a IX-a participant la olimpiadă, Vlad Scurtu, dacă vor continua să muncească, vor obține rezultate. Mă bucur că, de 3-4 ani, am început să aducem rezultate foarte bune și la informatică”, a spus profesorul Florin Moldovanu.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

La olimpiada națională de informatică de la Iași, lotul nemțean a obținut un premiu III și o calificare în lotul național lărgit, prin Vlad Andrei Tărniceru, clasa a VIII-a, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț (profesor Gheorghe Manolache), o medalie de argint  prin Alexandru Rareș Arnăutu, clasa a X-a, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț (profesori Gheorghe Manolache și Dumitru Ene) și o medalie de bronz prin Ciprian Știrbu, de la „Roman-Vodă, profesor Florin Moldovanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0