Prima paginăSport

Meciul tur din Cupa Cupelor al HCM Roman, la Roman sau la Piatra Neamț?

Dimensiune text

Lucian Micu, preşedintele clubului romaşcan, spune că balanţa înclină spre sala din Roman, deocamdată. 7 februarie 2015 este data în care se va juca primul meci dintre HCM Roman şi FC Midtjylland, din optimile de finală ale Cupei Cupelor.

Calificată direct în turul al treilea al Cupei Cupelor, din postura de cap de serie, HCM Roman a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă, cel puţin la prima vedere, în amintita fază a competiţiei. Skuru IK, din Suedia, i-a fost desemnată ca adversară şi clubul scandinav a ajuns la înţelegere cu cel romaşcan ca ambele meciuri să se dispute pe terenul echipei româneşti. Reamintim, echipa romaşcană, pregătită de antrenorii Florentin Pera şi Viorel Lazăr, a eliminat formaţia suedeză Skuru IK după o dublă manşă disputată în turul al treilea, în 15 şi 16 noiembrie 2014, ambele meciuri fiind disputate în Sala Sporturilor din Roman. Scorurile înregistrate în cele două partide au fost 30-30 (18-19), respectiv 24-19 (14-8).

Partidele din Cupa Cupelor, din optimi şi până în finală, se vor desfăşura tur-retur. „La acest nivel, nu cred că se mai pune problema de adversară slabă. Aştept şi eu să văd cu cine vom juca. N-am nicio preferinţă”, a afirmat Lucian Micu, preşedintele grupării HCM Roman, înainte de tragerea la sorţi. În fond, nu poţi să joci tot timpul cu echipe mai slabe sau pe care le consideri ca fiind mai slabe, în special când vine vorba de cupele europene.

Ulterior, s-a rezolvat problema. În optimile de finală, HCM Roman va întâlni o altă grupare nordică, Midtjylland, echipă vicecampioană a Danemarcei în 2014, cu prestanţă şi în Liga Campionilor, în care a prins turneul final de patru echipe. Cel mai recent rezultat din competiţiile continentale este cel din turul al treilea al Cupei Cupelor, ediţia 2014-2015: Kuban Krasnodar (Rusia) – Midtjylland 23-34 şi 17-31. Comentariile sunt de prisos în ce priveşte valoarea echipei daneze.

Florentin Pera spunea, imediat după tragerea la sorţi: „Mi-aş fi dorit să evităm cea mai puternică echipă care participă în acest sezon în Cupa Cupelor. Este principala candidată la câştigarea trofeului. În luna mai, a jucat în Liga Campionilor, a patra echipă din Europa. Noi suntem dezavantajaţi şi prin programarea meciurilor. Am fi preferat ca primul să fie în deplasare. Vrem să jucăm cât mai bine, cât mai aproape de nivelul adversarei. Niciun joc nu este pierdut dinainte. Am convingerea că fetele vor avea o motivaţie în plus, întâlnind o echipă de prim rang din Europa”.

Locul de disputare al meciului din optimile Cupei Cupelor

De la tragerea la sorţi a optimilor de finală şi până acum a trecut mai bine de o lună. Au fost fel de fel de discuţii pe seama locului de disputare a partidei tur, în Roman, Piatra Neamţ sau Bacău. Sala din Roman este mică, având o capacitate de 400 de locuri, dar omologată pentru competiţii internaţionale. Este mai mică decât alte săli, însă este cea în care handbalistele din Roman au jucat şi joacă  acasă. Variantele Bacău şi Piatra Neamţ au fost luate în considerare. Cea de a doua încă mai este viabilă, chit că Bacăul este mai aproape de Roman. Drumul dintre cele două oraşe este unul european. Sala din Bacău are aproape 2.000 de locuri. Cea din Piatra Neamţ poate primi 5.000 de spectatori.

„Meciurile următoare din Cupa Cupelor vor fi din categoria celor cu intensitate mare, având în vedere calibrul formaţiei pe care o vom întâlni. Cu determinare, încredere şi voinţă, putem să punem probleme şi unei echipe de asemenea nivel. Mai este până la acele partide. Deocamdată, se ştie că primul meci va avea loc în România, în 7 februarie 2015, cu retur în 15 februarie, la Ikaast. Probabil, meciul tur se va desfăşura în Sala Sporturilor din Roman. Aceasta este varianta cu şanse mai mari în acest moment. Trebuie luate în calcul mai multe. Spre exemplu, în sala noastră suntem siguri că vom avea toate locurile ocupate. Dacă mutăm meciul în altă parte, nu ştim câţi vor putea face deplasarea. Decât să jucăm într-o sală aproape goală, la Piatra Neamţ, cu un sfert din capacitate ocupată, am opta pentru disputarea mecului în sala noastră. Intervin şi cheltuieli suplimentare, cu transportul şi chiria sălii, cel puţin. Vom analiza şi vom lua o decizie în acest sens la jumătatea lunii ianuarie. Dacă se va stabili că va fi mai bine să jucăm la Piatra Neamţ, acolo vom juca”, a afirmat Lucian Micu, preşedinte al HCM Roman.

HCM în competiţiile interne

„A fost, poate, cel mai bun an al HCM Roman, până acum, cu clasare pe locul al treilea la finalul sezonului regulat, cu finală de Cupă şi calificare în Cupa Cupelor. În ce priveşte turul campionatului 2014-2015, rezultatele sunt bune spre foarte bune. Puteam câştiga şi alte partide. În ansamblu, ne-am încadrat între limitele propuse. Lotul existent este bun, un angrenaj care funcţionează şi se pliază foarte bine pe stilul conducerii tehnice a echipei. Nu mai sunt multe zile până când se va relua campionatul. Am încredere că echipa va fi în formă şi că va putea aborda returul de campionat cu bine. Ne aşteaptă o serie de meciuri foarte grele pe teren propriu. Până atunci, le doresc sportivilor şi nu numai lor să aibă un an nou cât mai plin de realizări, personale şi profesionale. În primul rând, să fie sănătate, fără accidentări, să-şi poată pune la lucru valoarea la întregul potenţial. Să-şi poată îndeplini proiectele, să aibă parte de un an liniştit, să se bucure de şi alături de cei dragi”, a transmis Lucian Micu.COMENTARII

WORDPRESS: 0