Prima paginăSport

Meci util de verificare la Braşov, pentru HCM Roman

Dimensiune text

Corona Braşov – HCM Roman 29-26 (15-19), în ultimul meci de verificare al HCM Roman.

HCM Roman a susţinut miercuri, 20 august, de la ora 12, ultimul meci de verificare înaintea startului în noul sezon competiţional. Parteneră de întrecere i-a fost, în deplasare, Corona Braşov, vicecampioana României în sezonul trecut. Echipa gazdă a învins cu 29-26, după ce la pauză conduceau cu 19-15 elevele antrenorilor Florentin Pera şi Viorel Lazăr.

Pentru HCM Roman au jucat: Vişan, Polocoşer, Timoshenkova (portari), Stoleru (6 goluri), Agrigoroaei (4), Băbeanu (4), Iuganu (4), Toskovic (3) Chitacu (1), Horobeţ (1), Druţu (1), Mihalschi, Crap. Nu au evoluat Genkova (accidentată), Cîlici, Vîlcu şi Caramalău.

„A fost un meci foarte util, cu o primă parte foarte bună pentru noi, pe ambele faze ale jocului, cu o dominare clară. De aceea, am şi condus de la un capăt la celălalt în partea întâi. În partea secundă am făcut schimbări în formula de joc, dar nu acesta a fost motivul din care am pierdut. Am ratat foarte mult, zece ocazii clare din postură de unu la unu cu portarul. În această situaţie, o echipă de valoare precum cea din Braşov te pedepseşte. Am folosit aproape toate jucătoarele şi mai multe formule de joc. M-a nemulţumit concentrarea la finalizare şi nesincronizările din apărare, pe fondul cărora am primit goluri uşoare. Totuşi, a fost un test util, un joc bun, în mare parte, prin care ne-am ridicat la nivelul adversarei. Ne-a interesat jocul şi nu arbitrajul sau scorul. Sperăm ca, până la meciul din Supercupă, să eliminăm greşelile, să avem mai multă responsabilitate la finalizare şi agresivitate în apărare. Intrăm în linie dreaptă cu pregătirea propriu-zisă a jocului cu Baia Mare, dar şi a startului de campionat, cu antrenamente zilnice, fără pauză. Va fi dificil, întrucât vom avea de disputat şapte partide în septembrie. Este important că avem lotul valid”, a afirmat Florentin Pera.

În precedentele partide din inter-sezon, HCM Roman a obţinut victorii pe linie: 44-15 cu HCF Piatra Neamţ, 49-12 cu Știinţa Bacău, 38-20 cu HM Buzău, 28-9 cu Măgura Cisnădie, 29-20 cu CSM Slobozia, 32-25 cu ZORK Jagodina (Serbia).

COMENTARII

WORDPRESS: 0