Matematica, probă de foc de la Simulare

Elevii claselor a VIII-a au susţinut marţi, 24 februarie, simularea probei de matematică de la Evaluarea Naţională. Subiectele au fost unice la nivel naţional şi au trebuit rezolvate în două ore. Potrivit metodologiei de organizare a simulării, în toate unităţile şcolare au funcţionat camerele de supraveghere video şi nu s-a înregistrat niciun incident. Proba scrisă de matematică a început la ora 9.00 şi a durat două ore. „Din cei 5.189 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, au participat la simularea de la matematică 5.072 de elevi. Pe parcursul probei nu s-au înregistrat fraude sau tentative de fraude”, a precizat profesoara Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

Primul subiect al probei de matematică a inclus şase cerinţe, cum ar fi rezolvarea unei fracţii şi a unui exerciţiu cu procente, calcularea unui unghi într-un triunghi echilateral şi calcularea lungimii unei muchii dintr-un cub. La subiectul al doilea, elevilor li s-a cerut să deseneze un paralelipiped dreptunghic şi să rezolve câteva exerciţii la algebră, inclusiv cu radicali. Cel de-al treilea subiect a inclus două probleme de geometrie, cu câte trei cerinţe fiecare. Toate cele trei subiecte sunt notate cu 30 de puncte. În plus, elevii vor primi bonus încă 10 puncte. „A fost mult mai dificil decât mă aşteptam. Am rezolvat la şcoală exerciţii şi probleme asemănătoare, dar au fost câteva rezultate de care nu sunt foarte sigur”, a spus George Prună, elev în clasa a VIII-a C la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman.

Elevii vor afla rezultatele la simularea examenului de Evaluare Naţională pe 6 martie.

Până la examenul de Evaluare Naţională mai sunt patru luni, timp în care elevii vor trebui să aprofundeze materia atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică. Cele două probe scrise sunt programate pe 22 iunie (limba şi literatura română) şi pe 24 iunie (matematică).


COMENTARII

WORDPRESS: 0