Matematica nu a pus probleme absolvenților de clasa a opta

Dimensiune text

Vineri, 26 iunie, vor fi afişate rezultatele. Elevii nemulţumiţi de note vor putea depune o contestaţie, ce va fi rezolvată în perioada 27-29 iunie. Pe 30 iunie vor fi afişate rezultatele finale. 

Miercuri, 24 iunie, absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut ultima probă a Evaluării Naţionale, respectiv Matematica. În judeţul Neamţ, examenul s-a desfăşurat fără probleme, iar acum elevii aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele. „Din cei 4.852 de elevi din judeţul Neamţ înscrişi la Evaluarea Naţională, s-au prezentat la această probă 4.772 de elevi. Totul a decurs impecabil. Nu au mai existat întârzieri şi nici eliminări. Conform calendarului, vineri, 26 iunie, până în ora 16.00, vor fi afişate rezultatele. În acest moment, tezele sunt corectate în cele 12 centre de evaluare din judeţ”, a declarat profesorul Mihai Floroaia, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Subiectele, după cum susţin elevii care au participat la examen, au fost destul de uşoare. La algebră au avut de făcut câteva calcule simple, de rezolvat o funcţie, dar şi o expresie matematică. În ceea ce priveşte partea de geometrie, elevii au avut de rezolvat o problemă cu un dreptunghi şi una cu o piramidă.

Vineri, după afişarea rezultatelor, între orele 16.00 şi 20.00, elevii nemulţumiţi de note vor putea depune o contestaţie. Toate contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie, urmând ca, pe 30 iunie, să fie afişate rezultatele finale.COMENTARII

WORDPRESS: 0