Prima paginăSport

Matei Severin este campion şi vicecampion naţional

Dimensiune text

Romaşcanul şi-a doborât recordurile personale în probele de sărituri în înălţime şi lungime. De asemenea, Marius Ionuţ Stoica este campion naţional, la aruncarea suliţei.

Matei Octavian Severin (foto alături de antrenorul Iulian Corugă), de la Clubul Atletic Roman, elev al profesorului Iulian Corugă, a luat două medalii foarte frumoase, una de aur şi cealaltă de argint, la turneul final al Campionatului Naţional de Atletism, categoria copii. Performanţa a fost obţinută în această săptămână, în 24 iunie, în concursul intern cel mai mare care a avut loc în Bucureşti. Matei a participat la întrecerile categoriei C2, copii născuţi în 2003 şi 2004.

Matei a triumfat în proba de săritură în înălţime, cu un rezultat de 1,44 metri, record personal. A sărit cu zece centimetri (!) mai mult decât cel de al doilea clasat, surprinzându-şi inclusiv antrenorul, nu doar partenerii de întrecere. A evoluat constant, monoton crescător, de la o săritură la alta. Mai mult, a trecut peste ştachetă, aşezată la diferite înălţimi, de şapte ori din prima încercare. A început la 1,15 metri şi a avut o mică sincopă la 1,30 metri, înălţime peste care a trecut din cea de a doua încercare. Ce a urmat doar el ştie, ceva de neimaginat: 1,34 metri, 1,38 metri, 1,40 metri, 1,42 metri, toate din prima încercare. A trecut şi de 1,44 metri, din cea de a doua încercare. Era singur în concurs de mult timp. Adversarii săi se opriseră, majoritatea, la 1,30 metri. Doar medaliatul cu argint a trecut peste 1,34 metri. Matei a încercat de trei ori şi la 1,46 metri, dar n-a mai trecut. Era şi presat de timp, întrucât era calificat şi în finala probei de săritură în lungime.

„Mă aşteptam să sară maximum 1,38 metri”

Performanţa lui Matei Octavian Severin l-a luat prin surprindere şi pe antrenorul său, nimeni altul decât Iulian Corugă, cel care se ocupă şi de pregătirea altor atleţi de calibru la Clubul Atletic Roman. „Sunt foarte bucuros. Am văzut că are picior pentru săritură de 1,45 metri, lucru pe care i l-am şi spus, dar nu mă aşteptam la acest rezultat acum. Este un copil cu temperament de concurs foarte puternic. Este în stare să facă rezultate foarte bune, aşa cum a şi demonstrat. La antrenamentele din ultima perioadă n-a sărit mai mult de 1,35 metri. Nu sărea, pur şi simplu. L-am văzut că este foarte agitat. Aştepta cu nerăbdare concursul şi nu mai avea stare. De aceea, l-am şi lăsat în zilele premergătoare concursului să se relaxeze. A fost o întrecere foarte grea şi frumoasă. A fost bătălie mare când s-a ajuns la 1,30 metri, cu cinci sportivi în concurs. După ce a depăşit momentul, mă aşteptam să sară maximum 1,38 metri. A avut o răbufnire, s-a eliberat. După ce a sărit 1,38, s-a descătuşat. N-a mai avut niciun fel de presiune. Arbitrii îl tot întrebau dacă să ridice ştacheta cu câte un centimetru. El n-a fost de acord. Mă gândeam, la un moment dat, să-l opresc, întrucât ne aştepta şi finala de la lungime. El n-a vrut. S-a ambiţionat să arate celorlalţi că este cel mai bun, detaşat”, a declarat antrenorul Iulian Corugă.

Record personal şi la săritura în lungime

Matei Octavian Severin a fost cât pe ce să mai ia o medalie de aur, un nou titlu naţional, într-o altă probă: săritura în lungime. I-au mai lipsit trei centimetri să egaleze rezultatul ocupantului primului loc. A sărit 4,86 metri, record personal, cu care a obţinut medalia de argint. „A fost foarte bine. Am mizat pe aceste două probe. Putea să participe şi la alergare pe distanţa de 200 de metri şi sunt sigur că ar fi ocupat unul dintre primele trei locuri şi acolo. Organizatorii nu i-au dat voie să concureze în mai mult de două probe”, a mai spus antrenorul Corugă.

În acelaşi concurs, Marius Ionuţ Stoica, sportiv cu dublă legitimare la Școala nr. 3 Adjud şi Clubul Atletic Roman, a devenit campion naţional la aruncarea suliţei, la categoria C1 (copii născuţi în 2001 şi 2002). Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 39,92 metri. Alte clasări bune: Diana Ștefania Filip (CA) – locul al patrulea la aruncarea ciocanului, Erica Farcaş (CA) – locul al cincilea la săritura în înălţime, Alin Mocănaşu (CA) – locul al şaselea la aruncarea ciocanului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0