Prima paginăSocialEducatie

Mate-info şi ştiinţele naturii domină admiterea computerizată

Dimensiune text

La matematică-informatică şi la ştiinţele naturii s-a înregistrat cea mai mare concurenţă la repartizarea computerizată din acest an. Cele mai multe locuri neocupate au rămas la Colegiul Tehnic „Danubiana”, unde au rămas libere şi 20 de locuri la matematică-informatică.

Luni, 14 iulie, cu o zi mai devreme faţă de data stabilită iniţial, a avut loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor de gimnaziu. În judeţul Neamţ au fost repartizaţi 3.643 de candidaţi, patru dintre candidaţii înscrişi rămânând nerepartizaţi. Mediile acestora sunt cuprinse între 4,64 şi 2,63, cauza probabilă pentru care au rămas, deocamdată, în afara unui liceu, fiind numărul prea mic de opţiuni completat în fişa de înscriere.

Aşa cum era şi de aşteptat, cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat la liceele de top din judeţ, specializările cele mai solicitate fiind cele din domeniul real. Cea mai mare ultimă medie de admitere s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Tîrgu Neamţ, la ştiinţele naturii – 9,29, la această specializare fiind disponibile 28 de locuri. Pe locul II în judeţ se află specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, cu 9,21, dar cu 56 de locuri ocupate, urmată de specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, cu ultima medie de admitere 8,88, unde au fost 84 de locuri. Foarte aproape se află Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, cu 8,87 la ştiinţele naturii, pe 56 de locuri, şi ştiinţele naturii de la „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ, cu media 8,72, cu 28 de locuri.

Niciun liceu din judeţ nu a intrat în topul primelor 50 de specializări din ţară, unde s-a tras linie după media 9,43. La Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, ultimele medii de admitere la celelalte specializări au fost 8,54 la ştiinţele naturii, pe 56 de locuri, 8,25 la ştiinţe sociale şi 7,69 la filologie, toate cu 56 de locuri.

Într-un top al liceelor după media de admitere urmează Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, unde ultima medie de admitere la clasa de matematică-informatică a fost 8,10, ultima medie la specializarea electronică şi automatizări a fost 7,11, iar la domeniul electric, ultima medie a fost 4,11. Urmează Colegiul Tehnic „Petru Poni”, cu ultima medie de admitere 7,26 la profilul economic, 6,54 la protecţia mediului, 6,24 la servicii, 6,17 la electronică şi automatizări, 5,30 la electric şi 4,30 la construcţii. La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, ultima medie de admitere la economic a fost 6,76, la celelalte specializări ultimele medii de admitere fiind sub 5.

Singurul liceu romaşcan care a rămas cu locuri neocupate este Colegiul Tehnic „Danubiana”, unde au rămas locuri libere şi la specializarea matematică-informatică, reînfiinţată după câţiva ani de pauză, tocmai din dorinţa de a atrage elevi buni. La matematică-informatică, la acest colegiu sunt 20 de locuri libere, la economic au rămas neocupate 21 de locuri, la resurse naturale şi protecţia mediului – 18, iar la industrie alimentară mai sunt trei locuri libere. Locuri libere mai sunt şi la Colegiul Tehnic „Mirion Costin”, 16 la economic şi nouă la construcţii, instalaţii şi lucrări publice.

COMENTARII

WORDPRESS: 0