Prima paginăSocial

Măsuri dispuse de Jandarmeria Neamț, cu ocazia manifestărilor de Bobotează

Măsuri dispuse de Jandarmeria Neamț, cu ocazia manifestărilor de Bobotează

Dimensiune text

Miercuri, 6 ianuarie, la nivel județului Neamț vor avea loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos – Boboteaza.

Pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, cât și pentru respectarea normelor legale în vigoare cu scopul de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19, Jandarmeria Neamț a dispus măsuri de supraveghere a desfăşurării activităților prilejuite de această sărbătoare în apropierea a 18 lăcaşuri de cult din Piatra Neamț, Bicaz, Roman, Tîrgu Neamț și comunele Alexandru cel Bun, Pângărați, Vânători, Crăcăoani, Ceahlău, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

Anul acesta, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanțare fizică și evitarea aglomerărilor de persoane în zonele de desfășurare a acestor procesiuni, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor.

„Tot în vederea respectării acestor măsuri, organizatorul a dispus o serie de măsuri suplimentare pentru buna desfășurare a procesiunilor religioase, după cum urmează: participanții care ajung la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locațiile în care se va putea intra în număr limitat; voluntarii vor veghea la respectarea măsurilor luate, inclusiv de-a lungul rândului și culoarelor de acces. Jandarmeria Neamț face apel către toţi cetățenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecție sanitară – purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice față de celelalte persoane prezente –, să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile jandarmilor”, mai precizează reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • florin 6 luni

    Da’ cine este Jandarmeria ca sa emita obligatii ? E vreo institutie legislativa ? Devenim un stat totalitar precum Coreea de Nord ?