Prima paginăActualitate

Mașini deblocate din zăpadă de pompieri, la Bîra

Mașini deblocate din zăpadă de pompieri, la Bîra

Dimensiune text

 

 

Luni, 19 noiembrie, la ora 16:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că pe DJ 207A pe raza localității Bîra, mai multe autoturisme se aflau în afara părții carosabile.

„La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un utilaj din cadrul SVSU Bîra. Militarii au ajuns la locul evenimentului, unde au constatat că patru autoturisme și un microbuz se aflau în afara părții carosabile – au derapat în șanțul de pe marginea drumului. S-a acționat în cooperare cu SVSU Bîra pentru deblocarea celor cinci autovehicule și repunerea pe partea carosabilă”, informează ISU Neamț.

Autoritățile recomandă să urmăriți buletinele meteo și să nu plecați cu autoturismul din localitate atunci când se anunță ninsori sau viscol. „În cazul în care deplasarea este imperios necesară, înainte de a pleca la drum, dotați-vă mașina cu pături, rezerva de apă și alimente, lopată, un săculeț cu nisip, o cantitate suficientă de combustibil, lanțuri antiderapante. Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara unei localități, trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului: porniți luminile de avarie, anunțați evenimentul la 112, indicând locul unde ați rămas blocat și rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze. Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior și curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament. Aprindeți lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor”, sunt recomandările făcute de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

foto: ISU Neamț – IGSU

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0