Prima paginăActualitateRoman

Maşină distrusă în parcare

Dimensiune text

Patru maşini au fost avariate de un şofer grăbit. Trei dintre autoturisme erau parcate regulamentar, în locuri de parcare amenajate de administraţia locală. 

P1300598O familie de tineri din Roman nu mai are cu ce pleca în vacanţă. Maşina lor, achiziţionată cu mai puţin de un an în urmă, a fost distrusă aproape un totalitate de un şofer imprudent. Evenimentul a avut loc joi, 16 iulie, pe bulevardul Roman Muşat, în jurul orei 10.15, aproape de sensul giratoriu de la Favorit. Șoferul unui Mercedes, care avea direcţia de mers Hotel – Favorit a pierdut controlul volanului şi a intrat în parcarea amenajată. Din mers, a atins un Ford Ka, căruia i-a zgâriat partea stângă şi i-a distrus oglinda retrovizoare stângă, apoi a intrat în plin într-un Ford Focus parcat, de asemenea, regulamentar, în faţa Fodului Ka. Fordul Focus a fost proiectat în primul stâlp de iluminat public. Un al treilea autoturism avariat se afla pe prima bandă de mers, şoferul rulând cu viteză mică pentru a intra în parcare. Lovită de Mercedes, maşina s-a tamponat cu o dubă parcată regulamentar.

„Eram în casă şi hrăneam copilul, atunci când auzit zgomotul. M-am dus la geam şi mi-am văzut maşina făcută sandvici. Mi-a venit rău pe loc, iar soţul a chemat salvarea. Sticla de apă de jos este din maşina noastră. Dacă la acel moment veneam de undeva şi eram în maşină, nu cred că aş fi supravieţuit impactului. Un alt şofer mi-a spus că cel care a provocat accidentul mergea cu viteză foarte mare şi că l-a depăşit pe trecerea pentru pietoni de mai sus”, a spus proprietara Fordului Focus, cea mai avariată maşină dintre cele implicate în carambol.

P1300600Un alt martor estimează că şoferul avea viteză foarte mare: „A vrut să depăşească pe prima bandă un autoturism care circula în faţa lui, dar pe prima bandă era cel care căuta loc de parcare. Tânărul circula cu viteză mare, se vede după urmele de frânare, care sunt lungi”.

„Conducătorul auto, în vârstă de 24 de ani, a primit o sancţiune contravenţională de 420 de lei şi trei puncte de penalizare. Acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii evenimentului rutier”, a afirmat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Reparaţia maşinilor depinde acum de firmele de asigurări.

Romaşcanii care locuiesc în zonă susţin că mulţi şoferi circulă pe acest tronson cu viteză peste limita legală şi că, nu de puţine ori, merg cu frică pe trecerea pentru pietoni care se află înaintea sensului giratoriu, pentru că nu toţi şoferii acordă prioritate.COMENTARII

WORDPRESS: 0