Mascații „au urat” în Strada Nouă

Dimensiune text

Oamenii legii au aplanat un conflict izbucnit în ultima zi a anului 2014. Șase persoane au ajuns la spital, în urma evenimentelor din stradă.

Lucrătorii de la Serviciul de acţiuni speciale şi jandarmii i-au „urat”, încă de la primele ore ale dimineţii de 31 decembrie 2014, pe mai mulţi romaşcani din zona cunoscută în oraş drept Strada Nouă. Motivul pentru care mascaţii au ajuns în zonă pe 31decembrie a fost un scandal izbucnit, prima dată, într-o sală de jocuri de noroc de pe bulevardul Roman Muşat. În jurul orei 1.00, doi tineri s-au luat la ceartă în local. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au aplanat conflictul, i-au luat le secţie pe cei doi, i-au identificat, i-au amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, după care i-au trimis acasă. Doar că tinerii au vrut neapărat să tranşeze conflictul început la „păcănele”, astfel că, odată ajunşi acasă, fiecare a apelat la prietenii şi rudele proprii pentru a-şi susţine punctul de vedere. Aşa se face că, în jurul orelor 4.00 – 5.00, pe strada Eremia Grigorescu a fost nevoie de poliţişti, jandarmi şi mascaţi pentru a linişti spiritele. A fost necesară, la locul intervenţiei, şi prezenţa unor echipaje medicale, pentru că cinci persoane au ieşit „şifonate” din încăierare. După acordarea primului ajutor la faţa locului, răniţii – cinci bărbaţi şi o femeie – au fost însoţiţi la spital de oamenii legii, pentru a se evita un nou scandal la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Persoana cel mai grav rănită s-a ales cu o fractură a piramidei nazale şi a fost trimisă la un spital din Iaşi, dar s-a întors acasă în aceeaşi zi, pentru că starea de sănătate nu punea probleme.

Deocamdată, au fost identificaţi cinci bărbaţi, dar, în cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi lovire sau alte violenţe, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă, raportat şi la evoluţia stării medicale a persoanelor implicate.COMENTARII

WORDPRESS: 0