Marţi începe a doua sesiune a bacalaureatului

Marţi începe a doua sesiune a bacalaureatului

 

bac29Marţi, 16 august, începe sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2016, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Cele două probe se vor desfăşura în intervalul 16-17 august. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc între 17 şi 19 august, urmând ca ultima probă orală – evaluarea competenţelor digitale – să se deruleze în zilele de 18 şi 19 august.

Examinările scrise din a doua sesiune încep luni, 22 august, cu proba la Limba şi literatura română, şi continuă marţi, 23 august, cu proba la Limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba obligatorie a profilului. Testele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. În data de 29 august au loc afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00), iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

„Reamintim faptul că, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea şi obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, precizează un comunicat al Ministerului Educaţiei.

În prima sesiune de bacalaureat din această vară, în judeţul Neamţ procentul de promovabilitate a fost de 67,65%. În judeţ, 3.617 absolvenţi au fost înscrişi la examen, participând la toate probele 3.416. Înainte de contestaţii, 2.259 de elevi trecuseră examenul, iar după aflarea rezultatelor finale de după contestaţii, numărul elevilor din judeţ care au promovat bacalaureatul a ajuns la 2.311. La nivel naţional, pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 27.848 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.413 candidaţi provin din seriile anterioare.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0