Marşul vânătorilor de munte, în județul Neamț

Marşul vânătorilor de munte, în județul Neamț

Un tir cu 23 de tone de bere a derapat și a ajuns în șanț
Muzeul Cetatea Neamț, închis săptămâna viitoare
Seceta aduce restricții în alimentarea cu apă la Tîrgu Neamț

 

vanatori-de-muntePentru cinstirea memoriei vânătorilor de munte care, la 3 noiembrie 2016, împlinesc 100 de ani de istorie, Statul Major al Forţelor Terestre organizează, în perioada 25 octombrie – 2 noiembrie, reconstituirea marşului de la Bucureşti la Tîrgu Neamţ, efectuat de primul batalion înfiinţat prin transformarea Şcolii de schiori din Bucureşti, prin Ordin al Marelui Cartier General.

„Marşul se va desfășura pe parcursul a nouă etape, pe jos în localităţile de staţionare şi pe roţi în afara acestora, de către militari din Brigada 2 Vânători de Munte «Sarmizegetusa», Brigada 61 Vânători de Munte «General Virgil Bădulescu» şi din Batalionul 26 Vânători de Munte «Avram Iancu», pe itinerariul: Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Mărăşeşti – Bacău – Tîrgu Neamţ – Topliţa –  Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe – Braşov”, precizează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Activitatea a început în Bucureşti marți, 25 octombrie, în cadrul ceremoniei organizate în Parcul Carol I, la Monumentul Eroului Necunoscut. Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” au primit Drapelul Naţional ce va fi purtat de către militari pe întreg itinerariul şi predat, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor din fiecare localitate de pe traseu, următorului detaşament.

La Mausoleul Vânătorilor de Munte din Tîrgu Neamţ se va organiza, în data de 30 octombrie, începând cu ora 13.00, o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, drapelul fiind preluat de militari din subunitatea de cercetare a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

În ultima etapă a traseului, militarii din subunitatea de cercetare a Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa“ vor aduce drapelul în Piaţa Sfatului din Braşov, la ceremonia ce marchează „Centenarul Vânătorilor de Munte“, de miercuri, 2 noiembrie.

monumentul-vanatorilor-de-munte-tirgu-neamt

Monumentul Vânătorilor de munte din Tîrgu Neamț – Foto, video: www.monumenteneamt.ro

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!