„Marșul pentru viață”, sâmbăta viitoare, în centrul Romanului

„Marșul pentru viață”, sâmbăta viitoare, în centrul Romanului

Crăciun în familia „Roman-Vodă”
Pensii cumulate cu salariul, doar în anumite condiţii
Sunt deştepţi, sunt harnici şi talentaţi şi merită sprijin pentru a reuşi în viaţă (VIII)

 

Sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 10:30, în Roman va avea loc „Marşul pentru viaţă”, cu tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Evenimentul este pentru prima dată organizat în oraşul nostru, dar la nivel naţional se află deja la cea de-a VII-a ediție. Scopul adunării publice este, conform organizatorilor, manifestarea solidarităţii cetăţenilor pentru promovarea vieţii şi sprijinul acordat femeilor aflate în criză de sarcină. La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, în fiecare oraș sau localitate existând organizatori locali.

Evenimentul se va derula după următoarele coordonate: la ora 10:00 va începe adunarea participanților, la ora 10:30 va avea loc deschiderea evenimentului (discurs), iar de la ora 11:00 se pornește în marș pe traseul: strada Veronica Micle – strada Tineretului (pe trotuar) – strada Dobrogeanu Gherea – bulevardul Roman Mușat (pe trotuar) – înapoi în Piata „Roman Vodă”.

„România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului total de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.832.650 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016. Considerăm vitală responsabilizarea societății față de darul vieții, înfăptuit concret prin sprijinirea femeilor în criză de sarcină și a copiilor lor. Fără o informare corectă și fără înființarea la nivel național de centre de sprijin a femeilor în criză de sarcină, trauma avortului va afecta în continuare copiii, mamele, familiile și societatea în general. Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional, dar este deschis participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.       Prin Marșul pentru viață nu promovăm interzicerea legală a avortului și nici un fel de violență împotriva femeii, ci promovăm conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.        Acest sprijin nu vizează în primul rând statul și instituțiile lui, ci societatea, în diferitele ei forme de organizare. Nu putem aștepta de la stat să facă ceea ce noi nu facem, individual și prin posibilitățile asociative existente astăzi! Aceasta înseamnă solidaritate, iubire și civilizație”, precizează un comunicat de presă al organizatorilor, transmis de preotul Francisc Fărcășel, parohul Bisericii Romano-Catolice „Isus, Bunul Păstor” din Roman.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!