Prima paginăSport

Marius Musteață, locul I la etapa a doua a naționalelor de atletism

Dimensiune text

Obiectivul acestuia rămâne baremul de participare la europene.

Marius Constantin Musteaţă, de la LPS Roman, elev al antrenorului emerit Emilian Floroiu, s-a clasat pe locul I la aruncarea greutăţii de 6 kilograme, la juniori I, în cadrul etapei a doua a campionatului naţional de atletism rezervat categoriilor seniori, tineret şi juniori I, desfăşurat sâmbăta şi duminica trecută (31 ianuarie – 1 februarie) în sala de atletism „Lia Manoliu”, din Bucureşti. Cea mai bună aruncare a sa a din concursul amintit a măsurat 17,11 metri, sub cele din concursurile anterioare, dar nu de îngrijorat, chit că se constată un pic de regres. În urmă cu o săptămână, la întrecerile primei etape a campionatului naţional, concurs desfăşurat în Bacău, Musteaţă a aruncat 17,21 metri. Sportivul romaşcan, născut în 1997, a izbutit să arunce 17,46 metri în cadrul primei competiţii a anului 2015, Cupa Bistriţei, tot în Bacău.

„În februarie, la mijlocul lunii, vor fi primele finale naţionale, la seniori şi tineret, din acest an. Sperăm ca el să urce pe podium la tineret, deşi este junior. Rămâne ca obiectiv integrarea în lotul naţional pentru campionatul european al juniorilor, lucru echivalent cu atingerea baremul de 17,80 metri”, a spus Emilian Floroiu.

Etapa I a juniorilor II

În aceeaşi perioadă, tot în sala bucureşteană „Lia Manoliu”, s-au desfăşurat şi întrecerile primei etape a campionatului naţional de atletism al juniorilor II. Cea mai bună clasare din concurs obţinută de un sportiv romaşcan a fost cea a lui Șerban Constantin Nistor (LPS) – locul al doilea la aruncarea greutăţii (5 kilograme), cu 13,58 metri. Proba cea mai aşteptată de componenţii delegaţiei romaşcane a fost cea de la săritura în înălţime. Ana Maria Savu (LPS) s-a clasat a treia, cu 1,50 metri. A urmat proba masculină, cu un nou duel între Ciuraru şi Mărieş, ambii de la Clubul Atletic. David Ciuraru s-a concentrat mai bine şi a sărit 1,83 metri, ceea ce i-a dat posibilitatea de a se clasa pe locul al treilea. Andrei Mărieş s-a oprit la 1,75 metri şi a prins poziţia a patra.

COMENTARII

WORDPRESS: 0