Marius Musteață a obţinut locul I în prima etapă a naționalelor, la junori I

Dimensiune text

Antrenorul Emilian Floroiu vrea medalie de bronz la naţionalele de tineret de luna viitoare.

O importantă ocazie de verificare a atleţilor aruncători de greutate s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, în sala de atletism din Bacău, acolo unde s-au desfăşurat întrecerile primei etape a Campionatului Naţional de atletism, concurs rezervat categoriilor seniori, tineret şi juniori I, denumit şi Grand Prix, în paralel cu întrecerile Campionatului Naţional Universitar.

Marius Constantin Musteaţă, de la LPS Roman, elev al antrenorului emerit Emilian Floroiu, s-a clasat pe locul I la aruncarea greutăţii de 6 kilograme, la juniori I, cea mai bună aruncare a sa măsurând 17,21 metri. Sportivul romaşcan, născut în 1997, a mai avut încă două încercări reuşite, de 17,12 metri, respectiv 16,97 metri, celelalte trei fiind depăşite. N-a avut concurenţă la această competiţie, al doilea clasat având cea mai bună aruncare mai scurtă cu patru metri şi jumătate. La concursul precedent, Cupa Bistriţei, cea mai bună aruncare a lui Marius a măsurat 17,46 metri, ceea ce arată constanţă, cel puţin.

„Acesta este un concurs intermediar, ca şi viitoarea etapă a naţionalelor, care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, în Bucureşti. Consider că a scos un rezultat bun pentru această perioadă a anului, la început de pregătire. Peste o lună vor fi primele finale naţionale, seniori şi tineret, din acest an. Sperăm ca el să urce pe podium la tineret. Are şanse la locul al treilea, chit că este junior. De asemenea, ne dorim să prindă lotul naţional pentru campionatul european al juniorilor, ceea ce înseamnă că trebuie să atingă baremul de 17,80 metri”, a spus Emilian Floroiu.

Pe locul al cincilea, cu 11,81 metri, s-a clasat Șerban Nistor, tot de la LPS Roman.

În aceeaşi probă de aruncare a greutăţii, dar la feminin şi cu bilă de 4 kilograme, Carla Francesca Sescu, specializată pe aruncarea discului, a ocupat poziţia a opta, cu 10,76 metri. Roxana Perie s-a clasat a noua, cu 10,17 metri. Carla, participantă anul trecut la Jocurile Olimpice ale tineretului, va avea primul concurs oficial în luna martie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0