Prima paginăRoman

Marea păcăleală cu asigurări și premii

Dimensiune text

O femeie din Roman s-a supărat pe poliţişti din cauză că i s-a spus că riscă să fie înşelată. Aceasta nu a ascultat sfaturile oamenilor legii şi a pierdut  2.800 lei. În ultima perioadă, mai multe persoane din judeţ au primit telefoane prin care li se cereau bani pentru că au câştigat diverse premii sau rude aproapiate au avut accident.

 

 

În ultima perioadă, în judeţul Neamţ au fost înregistrate mai multe sesizări privind fapte de înşelăciune prin metoda „accidentul”. În fapt, persoane necunoscute, sub falsa calitate de avocat sau medic, solicită telefonic unor persoane în vârstă diferite sume de bani, sub pretextul că rude apropiate – fiu, fiică – au fost victime ale unor accidente de circulaţie sau că au fost reţinute de organele de poliţie, iar sumele de bani reprezintă onorariul acestora sau sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse în urma accidentului de circulaţie. Totodată, persoanele necunoscute le spun potenţialelor victime să nu încerce să-şi contacteze rudele pe motiv că au pierdut telefonul sau le-a fost reţinut de organele de poliţie.

Aceasta este o metodă de înşelăciune care a făcut multe victime în rândul persoanelor din judeţ. Zilele trecute, o familie din Secuieni a aflat că fiul cel mare ar fi provocat un accident de circulaţie şi că este necesară suma de 6.000 de lei pentru a-l scoate nevinovat. Îngrijorat peste măsură, şi fără a bănui nimic, tatăl tânărului s-a dus la o rudă să împrumute banii. Din fericire, persoana la care a apelat pentru a împrumuta cei 6.000 de lei a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe fiul bărbatului disperat, care, în realitate, era la serviciu şi nu păţise nimic. Din păcate, o soră a tânărului apucase să cumpere cartele telefonice în valoare de 200 lei, încărcând cu această sumă conturile prepay ale ţeparilor.

„Avem mai multe dosare penale întocmite, iar cauzele sunt în lucru. Este vorba de mai multe tentative, dar şi de fapte săvârşite. Din primele cercetări rezultă că autorii sunt domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi, unii chiar sunt încarceraţi în Penitenciarul Galaţi şi au avut complici pe raza mai multor localităţi”, a afirmat comisarul şef Dragoş Bălău, comandantul Poliţiei municipiului Roman.

Acesta a povestit şi un caz în care, cu toate sfaturile poliţiştilor, oamenii s-au lăsat păcăliţi. „O persoană din Roman a venit, împreună cu soţul, şi mi-a arătat mesajul text în care era anunţată că a câştigat un televizor, dar că trebuia să plătească anumite taxe pentru a intra în posesia premiului. I-am recomandat, chiar  am insistat, să nu dea curs solicitării şi mai avea un pic şi ne acuza pe noi că vrem să-i luăm televizorul câştigat. Ulterior, soţul a revenit cu o plângere, fiindcă femeia s-a dus şi a virat 2.800 lei în contul indicat şi abia după aceea s-a convins că a fost o ţeapă. Rămâne de văzut cum le vom recupera prejudiciul”, a precizat Dragoş Bălău.

Cetăţenii sunt sfătuiţi, când primesc diferite apeluri sau mesaje text în care sunt anunţaţi că au câştigat sume mari de bani, produse electronice, ori că membri ai familiei au suferit accidente, să verifice informația,imediat, la rudele respective şi să nu trimită bani aiurea pe numele unor persoane necunoscute sau să se lăcomească la premii pe care nu aveau cum să le câştige, fiindcă nu au participat la niciun concurs.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0