Marcel Trading a cumpărat Tera Center

Tera Center Mall a fost vândut la un preţ de 600.000 de euro societăţii Marcel Trading SRL din Roman. Viitorul centru comercial pentru desfacerea produselor alimentare va fi adus la standardele din Occident și va fi dotat cu scări rulante.

În cel mai scurt timp, soarta mall-ului Tera Center se va schimba pentru totdeauna. Luni, 7 octombrie, la licitaţia organizată de către lichidatorului judiciar Pavel Management, pentru vânzarea Tera Center Mall, singura societate care s-a prezentat a fost Marcel Trading SRL din Roman, care a şi devenit, cu acceptul băncii creditoare BRD, noul proprietarul al clădirii. Omul de afaceri romaşcan Marcel Iacob, directorul grupului de firme Marcel, a achiziţionat clădirea Tera Center la un preţ de 600.000 euro.

Deşi, iniţial, omul de afaceri nu era interesat de această clădire, după aflarea veştii că o companie din Bucureşti se afla în negocieri, a decis că el ar putea da o destinaţie mai bună spaţiului respectiv şi că are fondurile necesare de a o cumpăra.

În urma negocierilor făcute cu BRD, banca creditoare, Marcel Iacob a acceptat condiţiile cerute şi a devenit, astfel, noul şi unicul patron al Tera Center Mall. A achitat, pe loc, avansul de 10%, reprezentând suma de 60.000 de euro, iar restul de 90% urmează să îl achite în 45 de zile de la încheierea contractului.

Destinaţia clădirii va fi schimbată complet. Întreg spaţiul va fi transformat într-un spaţiu de desfacere pentru produse alimentare. Noul proprietar intenţionează să facă toate modificările necesare în acest sens. Vor fi efectuate multiple lucrări de igienizare şi modernizare, pentru a fi respectate toate normele europene, inclusiv cele de protecţie a muncii şi PSI. Noul centrul comercial va fi adus la standardele din Occident și va fi dotat cu scări rulante.

Banca a acceptat oferta societăţii Marcel Trading, întrucât negocierile cu firma din Bucureşti se desfăşurau foarte greu. Reprezentanţii firmei Smart Line Production, care şi-au arătat interesul faţă de clădirea Tera Center, încercau să ofere mai puţin de 600.000 de euro, de la cât plecase licitaţia, plus că aveau cerinţe foarte mari în ceea ce priveşte modernizarea clădirii. Aceştia au cerut lichidatorului judiciar ca, înainte de a se încheia afacerea, să pună panouri solare, să construiască lifturi moderne, din sticlă, pe interior, cerinţe care se ridicau cu mult peste posibilităţi.

Toate societăţile care au, în prezent, spaţiu închiriat în clădirea Tera Center, sunt obligate, prin contract, să îşi mute sediul în termen de 15 zile. Reprezentanţii acestor societăţi au fost anunţaţi, încă din momentul în care au închiriat spaţiul respectiv, că acel mall se află în insolvenţă, iar legea insolvenţei spune că, din momentul în care se schimbă proprietarul, chiriaşii sunt obligaţi, în termen de 15 zile, să elibereze spaţiul.

În prezent, grupul de firme Marcel, format din SC Marcel SRL, SC Marcel Trading SRL şi SC Zoosab SRL, comercializează peste 150 sortimente de carne şi preparate din carne în magazinele proprii din: Roman, Tîrgu Neamţ, Târgu Frumos, Paşcani, Adjudeni, Piatra Neamţ, Suceava, Iaşi, Buhuşi, Hârlau, Adjud şi Bicaz. De asemenea, grupul Marcel are reprezentanţe în Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania şi Cipru.


COMENTARII

WORDPRESS: 17
 • adenisa 6 ani

  Pacat.Marcel avea absolut tot ce isi putea dori un om pe acest pamant.Nu-i lipsea nimic.A semnat inceput sfarsitului lui.Cine da mana astazi cu o banca isi semneaza singur condamnarea la cancer si la propriu si la figurat.Nu avea nevoie de o asemenea investitie.Dar a facut-o ! Nu din lacomie ! Nici el nu stie de ce…Si-a semnat drumul spre sfarsit.Asa am scris aici asa se va face !

  • User 6 ani

   Tu esti mama omida? Te-ai uitat in globul tau de cristal si i-ai vazut soarta pecetluita. Ar trebui sa vb cu cei de la ziar, sa-ti faca o rubrica in care poti publica predictii si pronosticuri.

   • Cicerone 6 ani

    Nu e mama omida, o fi din categoria celor care isi doresc caderea capitalismului.

   • catalin 6 ani

    ok user.am sa pastrez aceste comentarii si voi salva tot acest articol.apoi vom vedea in viitor cine a avut dreptate.eu nu vreau sa cada capitalismul pentru ca nu a existat dupa involutia din 1989 nici macar o urma de capitalism, deci nu capitalismul trebuie sa cada.socialismul este la el acasa in toata europa si acest socialism trebuie sa cada.iar bancile europene nu au ajutat deloc capitalismul adevarat.

    • Tom Tom 6 ani

     Pentru o corecta informare, singura economie functionala si pe timp de criza este cea a Germaniei! Si ce sa crezi? Germania a fost si va mai fi pentur 4 ani guvernata cu politici de dreapta!

 • Viorel 6 ani

  @USER,VAD BINE CA COMENTEZI MAI LA TOATE ARTICOLELE,DIMINEATA DEVREME,DUPAMIAZA PANA SEARA TARZIU,DIN 2-3 ORE COMENTEZI NUMAI ABERATII,TOTUSI AM SI EU O INTREBARE,CU CE TE OCUPI,CA MUNCA PRECIS NU AI,ORI ESTI UN TRANTOR ,ORI VREUN PENSIONAR CARE TI-A PLACUT TOATA VIATA SA CODOSESTI PE ALTII,ASAI?ITI PLACE SA TAI FRUNZE LA CAINI?

  • romascan 6 ani

   domnule viorel dar ce te freaca grija de pensionari,,,,,ce muncesti dumneata este intrebarea,,,pensionarii au muncit la vremea lor au faCUT CEVA PTR.TARISOARA ASTA ,,TU CARE ESTI ASA DESTEPT SA NE SPUI CE AI FACUT SI CE FACI PTR.BINELE POPORULUI ROMAN,,,,CA DIN CE COMENTEZI SE VEDE CE NERUSINAT ESTI.

 • Mina 6 ani

  Oricum e la pamant cu magazinele lui,in orice oras mergi din zona Moldovei si vezi sigla Marcel,in magazin bate vantul de clienti,angajatele joaca rebus,asa ca asta spune tot despre produsele care le fac cu chimicale.Si despre acest centru mall pacat,tot Romascanul si toti tinerii din jurul Romanului se imbracau de acolo ,de la Chinezi.

 • Eu 6 ani

  Bravoo dom Marcel vrem locuri de munca , 600000 mii euro nu il darama pe Marcel ,este un om capabil vinde si in Sahara preparate. Felicitari si Multa Sanatate!!!!

  • Producator Autohton 6 ani

   Vai ele preparate, carnati cu sorici si slanina,cu asemenea produse nu faci fata altor producatori. Apropo, cam iti dau dreptate ,in Sahara s-ar putea vinde bine la babuini aia.Si te rog sa ne mai lesi cu produsele Marcel ca ne faci greata.

   • nikol 6 ani

    Domnule producator autohton tare sunt curioasa cu ce faceti D`voastra preparatele ????
    Doar din pulpa si cotlet ????

    • TOT EU. 6 ani

     GARANTAT 100%. SI DACA TE INTERESEAZA, MAI TOT TIMPUL AM MAGAZINELE PLINE DE CLIENTI,CATEODATA NU FAC FATA ANGAJATII CATI CLIENTI AM.

     • alt eu 6 ani

      pai normal! daca ai un angajat si intra doi oameni in magazin…normal ca nu face fata

     • nikol 6 ani

      Nu stiu pe ce baza garantati dar daca puteti sa spuneti cine sunteti sa fiu si eu clientul D`voastra, daca aveti produse atat de bune cum ne garantati aici. 🙂

  • catalin 6 ani

   mai flanelache nu 600000 de euro baga cancer in nea marcel ci faptul ca trebuie sa-i dea inapoi cu camata legalizata.el se pricepe bine sau mai putin bine la facut preparate si la carne.ori el acum a facut o afacere imobiliara foarte proasta.aceste vremuri nu sunt propice pentru achizitii imobiliare ci pentru investit in „papica”.in loc sa-si modernizeze productia si sa faca cu banii de la banca investitii in eficientizarea lantului de productie el baga bani in imobiliare.tu nu vezi cum scriu oamenii mai sus ca preparatele lui sunt de proasta calitate si il cam matura concurenta.eu personal nu cunosc in oras preparate mai proaste decat cele „marcel” .

 • Ion Vasile 6 ani

  Bravo d-l Marcel! Sa va dea bunul Dumnezeu dupa inima si, eu cel putin, stiu ca aveti o inima mare. Carcotasi, o sa crape inima–n voi cand veti vedea ce va fi acolo!
  Precizez ca nu am niciun fel de informatii, am doar incredere in acest om harnic si priceput.
  Sa va ajute Domnul!

  • adenisa 6 ani

   Si eu ii urez sa-l ajute Dumnezeu dar ce facem cu sfintii ?