Maraton de teatru pentru elevi

Dimensiune text

La Casa de Cultură s-a desfășurat prima ediție a Festivalului județean de teatru pentru elevi „În lumea teatrului”.

 

 

Joi, 1 noiembrie, a avut loc la Roman prima ediție a Festivalului județean de teatru pentru elevi „În lumea teatrului”. Festivalul face parte dintre manifestările organizate cu prilejul aniversării a 180 de ani de la înființarea Școlii „Vasile Alecsandri”. Pe scena Casei de Cultură au urcat mici actori de la opt școli din județ, concursul fiind „încadrat” de două spectacole susținute de profesioniști, actori de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Teatrul „George Bacovia” din Bacău.

Au intrat în concurs trupele de teatru de la Școala „Vasile Alecsandri”, trupa „Gong” a Școlii „Mihai Eminescu”, trupa „Alter Ego” de la Școala Gîdinți, trupele de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Școala Gimnazială „Gheorghe Pătrașcu” din Buruienești, Liceul Tehnologic „Nisiporești”, Liceul cu Program Sportiv din Roman și Școala „Calistrat Hogaș”. După vizionarea spectacolelor și deliberări, juriul format din actori profesioniști și profesori, condus de inspectorul de limba romănă Gheorghe Brînzei, a decis cîștigătorii: trupa Școlii „Vasile Alecsandri” a obținut premiul I pentru regie, iar trupa „Gong” a Școlii „Mihai Eminescu” a obținut premiul I pentru interpretare.

„Consider că festivalul a fost un real succes, chiar dacă orice început este greu și chiar dacă a fost o zi foarte lungă și obositoare pentru toți copiii participanți. Am pornit acest festival plecînd de la ideea că teatrul trebuie să fie o componentă obligatorie a educației elevilor, că această activitate poate modela caractere și le poate da elevilor posibilitatea de a-și valorifica creativitatea și talentul și de a simți, în același timp, bucuria succesului obținut în echipă”, a spus profesoara Liliana Moldoveanu, de la Școala „Vasile Alecsandri”, inițiatoarea festivalului.COMENTARII

WORDPRESS: 0