Prima paginăSocial

Manifestările lunii decembrie costă 210.000 de lei

Manifestările lunii decembrie costă 210.000 de lei

Dimensiune text

 

 

Suma de 210.000 de lei ar urma să se cheltuiască pe final de an, pentru toate evenimentele specifice lunii decembrie din Roman, asta dacă și consilierii locali vor fi de acord, oportunitatea alocării banilor din bugetul local urmând a fi discutată în ședința de luni, 26 noiembrie.

Conform proiectului de hotărâre, banii ar urma să fie cheltuiți pentru a suporta cheltuielile cu organizarea evenimentelor: Ziua Națională a României, Nunta de Aur, Ședința festivă de sfârșit de an a Consiliului Local, Caleașca lui Moș Crăciun, Festivalul de Datini și Obiceiuri ,,Roman Metropolitan” și Revelionul 2019.

„În luna decembrie are loc aniversarea familiilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie în cursul anului 2018. Aceasta este o acţiune tradiţională organizată de autorităţile administraţiei publice locale, la care participă familiile care în cursul anului 2018 au împlinit 50 de ani de la căsătorie, prilej cu care se vor acorda diplome, flori, premii în bani, fotografii şi se va organiza o masă festivă, precum și un spectacol dedicat celebrării Nunții de Aur, fiind necesare onorarii pentru o trupă muzicală /DJ și sonorizare corespunzătoare. Cu prilejul întrunirii în ședință festivă a consilierilor locali pentru sfârșitul de an 2018, va avea loc o masă festivă la care sunt invitați să participe consilierii locali, reprezentanți din aparatul de specialitate al primarului, aparatul de lucru al Consiliului Local și reprezentanți mass-media, fiind necesare cheltuieli pentru organizarea mesei festive și pentru aranjament sală. De asemenea, în Ajunul Crăciunului, Moș Crăciun sosește cu caleașca cu daruri pentru copii, având de parcurs mai multe trasee prin cartierele municipiului, prilej cu care se vor împărți pachete-cadou tuturor copiilor prezenți pe traseul stabilit prin cartierele municipiului, pentru care sunt necesare fonduri pentru animatori, Moș Crăciun și Crăciunițe, sonorizare, pachete-cadou pentru copii. La sfârșitul lunii decembrie va avea loc Festivalul de Datini și Obiceiuri ROMAN METROPOLITAN – ediția a IX-a, continuând astfel tradiția din anii precedenți a Primăriei municipiului Roman, de a reuni obiceiurile de Crăciun și de Anul Nou din municipiu și comunele învecinate, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Roman Metropolitan, cu participarea unor ansambluri artistice din județul Neamț. Scopul acestui festival este afirmarea valorilor etno-folclorice din zona Roman Metropolitan și respectarea tradițiilor autentice zonei. Festivalul va include o paradă de măști și costume tradiționale, spectatorii putând admira obiceiuri tradiționale de iarnă: Colindul, Steaua, Plugușorul, Capra, Ursul, etc. Pentru buna desfășurare a acestei manifestări sunt necesare fonduri pentru pachete oferite participanților și premii pentru artiștii populari amatori, onorarii pentru prezentator și artiștii invitați și transportul acestora, scenă și sonorizare. Organizarea Revelionului 2019 în centrul municipiului Roman reprezintă o manifestare deosebită, care răspunde dorinţei multor romaşcani şi aliniază municipiul Roman în rândul localităţilor importante din România care, la iniţiativa autorităţilor administraţiei publice locale, asigură cetăţenilor un cadru festiv, deosebit, la trecerea dintre ani”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0