Mănăstirea Surorilor Clarise se pregăteşte de hram

La slujba de hram va participa PS Petru Gherghel, episcop romano – catolic de Iaşi, şi corul Schola Cantorum Muşatină, dirijat de preotul Cristian Dumea.

În perioada 2 – 11 august, la Mănăstirea Surorilor Clarise „Sfânta Maria a Îngerilor”, situată la intrarea în Roman dinspre Iaşi, se vor desfăşura mai multe evenimente dedicate celebrării hramului.

Sâmbătă, 2 august, la ora 9.00, va fi o liturghie solemnă prezidată de preotul Emilian Cătălin, ministru provincial al Provinciei franciscane conventuale „Sfântul Iosif” din România. Liturghia va fi animată de corul copiilor din Adjudeni.

Între 3 şi 9 august vor avea loc slujbe în cinstea Sfintei Clara, întemeietoarea Ordinului Clariselor, iar duminică, 10 august- celebrarea trecerii la cer a Sfintei Clara.

La slujba din 11 august va participa PS Petru Gherghel, episcop romano – catolic de Iaşi şi corul Schola Cantorum Muşatină, dirijat de preotul Cristian Dumea.

Surorile Clarise sunt surorile ordinului al II-lea al Sfântului Francisc din Assisi, cu viaţă de clauzură. Mănăstirea a fost construită la Roman în urma unei întrevederi pe care preotul Lanfranco Serini a avut-o, în anul 1993, cu fraţii Minori Conventuali. Este o mănăstire cu patru călugăriţe care au avut bucuria de a intra şi începe trăirea vieţii clariane în noua casă la 15 ianuarie 2007.

Numele mănăstirii este dat după numele Sfintei Clara de Assisi. Clara s-a născut la Assisi, în anul 1193, în familia nobilă Favarone degli Offreducci. Având dorinţa profundă de a aparţine doar lui Cristos şi atrasă de exemplul Sfântului Francisc, abandonează casa părintească şi merge la mănăstirea de la San Damiano. Duce o viaţă simplă, în fraternitate şi muncă. Alături de ea a născut o nouă formă de viaţă, a „surorilor sărace”, numite, mai apoi, Clarise.

Mănăstirea cuprinde, pe lângă o capelă mică destinată celor patru surori care îşi duc viaţa în mănăstire, şi o capelă de închinăciune pentru credincioşi.


Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0