Manager vechi şi nou la Spitalul de Psihiatrie

Dimensiune text

Medicul Anca Hîncu a trecut, cu brio, examenul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului de Psihiatrie Roman, obţinând nota finală 9.95.

Săptămâna aceasta au avut loc probele concursului de ocupare a postului de manager al Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman. Medicul Anca Hîncu, singurul candidat, a ocupat şi până acum acest post, și a trecut foarte bine de ambele probe. La examenul scris, care a fost de tip grilă, a obţinut nota 9.90, iar pentru proiectul de management a primit nota maximă, obţinând, în final, nota 9.95. Ea va ocupa postul de manager pentru încă trei ani. „Am avut emoţii, la fel ca la oricare examen, însă au fost constructive şi m-au mobilizat. Încetul cu încetul, sperăm să realizăm ceea ce am propus în proiectul de management. Alături de personalul de la spital, de care sunt foarte mulţumită şi care face faţă foarte bine tuturor greutăţilor, deşi este în număr foarte mic, îmi doresc să devenim cel mai bun spital de profil din zona Moldovei”, a declarat medicul Anca Hîncu.

Proiectul de management prezentat în concurs a fost conceput după planurile pe 2014 existente deja în agenda managerului spitalului. Printre acestea se numără angajarea a încă doi medici psihiatri, pentru a fi posibilă organizarea unei linii de gardă. Un concurs pentru ocuparea unui post de medic va fi organizat pe 17 martie. Este a patra oară când se scoate la concurs acest post, dar până acum nu s-a prezentat nimeni. De această dată, s-a înscris un medic psihiatru din Iaşi.

Îngrijiri paliative, şarpantă şi servoscară

Managerul Anca Hîncu îşi doreşte să existe în cadrul spitalului câteva paturi pentru îngrijiri paliative. „Vin la noi în spital foarte multe persoane care suferă de demenţă sau alte afecţiuni psihice în ultimul stadiu. De aceea, ne dorim înfiinţarea unui compartiment destinat îngrijirilor paliative. Bineînţeles, asta va presupune şi angajarea unui medic cu astfel de competenţe”, a precizat managerul Spitalului de Psihiatrie.

Un alt punct din proiectul de management este anveloparea clădirii şi construirea şarpantei. Potrivit directorului, acoperişul nu a fost de bună calitate şi există adesea probleme din această cauză. Proiectul exista deja, însă Ministerul Sănătăţii nu le-a putut acorda fonduri pentru această lucrare. Anul acesta, spitalul a primit 500.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Neamţ, cu destinaţie directă pentru acest proiect. Aceşti bani sunt suficienţi pentru a fi demarate lucrările.

Tot în 2014 se doreşte achiziţionarea unei servoscări, care să permită urcarea la etaj a pacienţilor cu probleme locomotorii. „Nu ne putem permite construirea unui lift, deoarece presupune costuri foarte mari şi aprobări multiple. Dorim să cumpărăm o servoscară, cu ajutorul căreia să poată fi urcaţi la etaj pacienţii care au probleme locomotorii. În prezent, acest lucru se face foarte greu, cu ajutorul personalului, fie cu ajutorui unei tărgi, fie, efectiv, pacientul este luat în braţe şi urcat pe scări”, a spus medicul Anca Hîncu.

Unul dintre cele mai importante obiective pe 2014 este obţinerea acreditării, proces care este început încă de anul trecut şi pentru care Spitalul de Psihiatrie a îndeplinit indicatorii necesari, în prezent aşteptând comisia de evaluare.

Medicul Anca Hîncu se află la cel de-al treilea mandat de manager al acestui spital.


COMENTARII

WORDPRESS: 0