Prima paginăNeamt

Manager de 100.000 lei

Dimensiune text

Stabilitatea financiară și afacerile de succes i-au promovat pe consilierii județeni de toate culorile în CJ. Cei mai mulți jonglează cu zeci și sute de mii de euro, bunuri, bijuterii și autoturisme pentru care, altfel, nu ajunge o viață de om.

 

Foto: Consilierul județean PP-DD Nadina Simion are bijuterii în valoare de 70.000 de euro.

 

Consiliul Județean Neamț a făcut publice declarațiile de avere și interese ale membrilor legislativului județean. Din documentele postate pe site reiese că nu putem să le plîngem de milă consilierilor județeni, în cel mai bun caz le putem urma exemplul pentru a acumula venituri la fel de curate și generoase. Unii dețin suprafețe mari de teren, alții au conturi generoase sau investiții profitabile. Unul dintre consilieri a cîștigat anul trecut peste 100.000 lei din contracte de management.

Iulia Șerban (PP-DD) are o casă în Piatra Neamț, conduce împreună cu soțul o firmă de transport și are de plătit la bancă 35.000 lei și 8.100 euro.

Constantin-Cristian Tapalagă (APEL-PDL) deține un apartament în Piatra Neamț și are un autoturism fabricat în 2005. Are economii de 21.000 euro și datorii de 24.500 euro. Ca salariat al Poștei Române, Cristian Tapalagă a cîștigat, în 2011, 49.678 lei, dublu cît soția sa, care lucrează în aceeași companie.

Cristian Tomuleț (APEL-PNȚCD) deține 1,2 hectare de teren agricol în Dulcești și un autoturism fabricat în 2002.

Dorinel Ursărescu (USL-PNL) are o casă de 466 metri pătrați în Roman și o anexă de 90 metri pătrați. Conform declarației de avere, Ursărescu nu are autoturism, economii sau datorii. Acesta coordonează, împreună cu soția, două societăți comerciale.

Daniel Vasiliu-Moise (APEL-UNPR) nu are trecut nimic în declarațiile de avere și interese, trăind, împreună cu soția, din salarii de bugetari. Consilierul județean a fost referent, iar soția acestuia este educatoare la o grădiniță din Piatra Neamț.

Gheorghe Vasiloiu (APEL-PDL) are trei apartamente, o casă, o casă de vacanță și un spațiu comercial în Piatra Neamț și aproape 100.000 metri pătrați de teren agricol, forestier sau intravilan. Consilierul județean are trei autoturisme și obiecte de numismatică în valoare de 120.000 euro. Gheorghe Vasiloiu are economii în valoare de 42.000 lei, un credit de 30.000 euro și venituri din chirii în sumă de 92.500 lei. În 2011, Gheorghe Vasiloiu a cîștigat aproximativ 110.000 lei, ca urmare a unor contracte de management. Consilierul județean este managerul SC Petrotrans SA, societate la care deține și acțiuni în valoare de 920.000 lei și asociat la o altă firmă din Piatra Neamț. Consilierul a primit indemnizații și pentru că a fost membru AGA la SC Troleibuzul SA și SC Drupo SA, societăți ale Consiliului Județean.

Gabriel-Lucian Vișan (USL-PNL) are trecute în declarația de avere două terenuri agricole, de cîte 3.600 metri pătrați, în municipiul Piatra Neamț. Acesta are un birou în același municipiu și un autoturism fabricat în 2008. Lucian Vișan are 10.000 euro în cont și un credit în valoare de 21.000 euro.

COMENTARII

WORDPRESS: 0