Mămici şi copii au decorat împreună gheata lui Moş Nicolae

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Clubului mămicilor creative, care are drept scop stimularea comunicării eficiente dintre părinţi şi copii.

Copii, mămici şi bunici de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 şi-au dat întâlnire la grădiniţă, joi, 5 decembrie, pentru a decora împreună cizmuliţa lui Moş Nicolae. Decoraţiunile au fost realizate folosind tehnica quilling, introducerea în tehnica acestei adevărate arte fiiind făcută de o mămică, Gabriela Nicuţă, cu experienţa lucrului în acest domeniu. Înainte, însă, de a se aşeza la măsuţe şi de a porni la treabă, copiii au ascultat legenda lui Moş Nicolae, povestită de preotul Cornel Paiu, aflat, de această dată, în postura de tătic.

Activitatea s-a desfăşurat sub egida proiectului „Clubul mămicilor creative”, iniţiat în grădiniţă odată cu începutul acestui an şcolar. „Acest proiect s-a născut din dorinţa de a da o mână de ajutor mămicilor care simţeau că nu comunică eficient şi suficient cu copiii lor, pentru că sunt prea ocupate, fie cu serviciul, fie cu problemele de zi cu zi. În urma chestionarelor aplicate la şedinţa cu părinţii, am observat că sunt foarte multe familii monoparentale şi foarte multe familii în care părinţii au un program de lucru foarte încărcat.

Sunt, de asemenea, multe familii al căror nivel de trai este scăzut. Toate acestea se reflectă, apoi, în activitatea copilului la clasă şi în comportamentul acestora, aşa că am căutat şi alte soluţii pe lângă clasicele consultaţii cu părinţii şi cu elevii. Am simţit că este necesar ca, prin activităţile din cadrul Clubului Copiilor, să reînnod şi să dezvolt comunicarea dintre mame şi copii prin intermediul artei. Toate activităţile începute la grădiniţă, în cadrul clubului, pot fi continuate acasă, fiind soluţii pentru ocuparea timpului liber al copilului, prin activităţi la care să participe toată familia. Dorinţa noastră este ca părinţii şi copiii să petreacă împreună cât mai mult timp de calitate”, a spus educatoarea Mihaela Ion, iniţiatoarea proiectului.

La activitate, care s-a desfăşurat cu părinţii şi copiii grupei pe care o coordonează împreună cu colega sa, Palona Mihăilă, au participat şi celelalte colege educatoare din grădiniţă, fiind înscrisă în calendarul activităţilor comisiei metodice din şcoală.


COMENTARII

WORDPRESS: 0