Mamă de cinci copii, și-a îngropat fătul în grădina casei

Dimensiune text

O femeie din Ion Creangă este cercetată penal după ce soțul acesteia s-a dus la poliție și a spus că nevasta lui și-ar fi provocat un avort și ar fi îngropat fătul în grădină. Bărbatul a dezvăluit totul polițiștilor după mai multe luni, supărat că soția l-a anunțat că vrea să divorțeze de el. Ambii părinți pot primi ani grei de închisoare, cei cinci copii minori riscînd să rămînă pe drumuri.

 

 

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Oniceni au fost sesizați, pe 2 mai, în jurul orei 08.30, de un bărbat în vîrstă de 47 de ani, din comuna Ion Creangă, despre faptul că soția sa, în vîrstă de 37 de ani, din aceeași localitate, ar fi îngropat, în luna octombrie 2011, un făt pe care l-ar fi avortat spontan.

„Polițistii au demarat cercetările și au stabilit că, în cursul lunilor august – septembrie 2011, reclamantul a bănuit că soția sa era însărcinată, iar în urma discuțiilor cu aceasta, femeia nu a recunoscut existența vreunei sarcini. La sfîrșitul lunii septembrie 2011 s-a produs avortul, iar femeia a introdus produsul de concepție  într-o sacoșă, îngropîndu-l în grădina locuinței comune”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț.

Oamenii din sat nu exclud ca spusele bărbatului să fie reale. Cei doi soți mai au cinci copii minori, iar doi dintre aceștia au spart școala din Ion Creangă în perioada vacanței de primăvară, de unde au furat mai multe mingi și produse din programul „Cornul și laptele”. Faptele copiilor sînt o consecință a modului în care părinții s-au ocupat de aceștia. Soțul este un sobar renumit în sat, un bun meseriaș,  pînă cînd pune gura pe băutură. Soția îi ține companie bărbatului atunci cînd acesta bea, astfel că cea mai mare parte a veniturilor familiei ajung la barurile din sat. Acolo, soția ar fi cunoscut un alt bărbat din sat, astfel că este de înțeles de ce nu a recunoscut în fața soțului că este însărcinată. În prezent, femeia este plecată la muncă în Italia, iar pe fondul conflictului iscat între cei doi soți, bărbatul a făcut această dezvăluire și a dezgropat rămăsițele.

În urma examinării efectuate de medicul legist, acesta a concluzionat, preliminar, că datorită dimensiunii oaselor, pledează pentru avort spontan. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de pruncucidere, dosar ce va fi declinat spre competentă soluționare organelor abilitate. Oricît de abominabilă este fapta, există șanse ca femeia să nu fie acuzată de pruncucidere. Și soțul poate fi cercetat sub aspecul tăinuirii, pedeapsa aplicată celor doi părinți inconștienți putînd lăsa pe drumuri cinci copii nevinovați.

Rămășițele umane au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Iași. Acolo se va stabili dacă fătul a fost viu și viabil sau dacă a fost vorba de un avorton, în funcție de acest lucru dosarul urmîndu-și cursul pentru acuzația de pruncucidere sau urmînd a fi închis. Și soțul poate fi cercetat sub aspecul tăinuirii, pedeapsa aplicată celor doi părinți inconștienți putînd lăsa pe drumuri cinci copii nevinovați.COMENTARII

WORDPRESS: 0