Prima paginăEconomie

Mai sunt bani europeni pentru proiecte

Dimensiune text

România mai poate cheltui bani europeni, iar una dintre pârghiile prin care se poate face acest lucru este accesarea de fonduri prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

 

Organismul Intermediar Regional POSDRU Nord Est a informat, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de joi, 14 august, că măsurile luate de Guvern, cu privire la modificarea cadrului instituţional, legislativ şi procedural au condus, într-o primă etapă, la deblocarea programelor operaţionale şi, ulterior, la creşterea ritmului de implementare a proiectelor şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene, care a ajuns, pe toate cele şapte componente, la 33,47%. Dacă se face referire doar la POSDRU, rata de absorbtie curentă a crescut de la 6,34%, în mai 2012, la aproximativ 29%, în prezent.

În cadrul şedinţei de joi au fost prezentate cererile de propuneri de proiecte care s-au lansat – trei cereri cu o alocare financiară de aproximativ 240 milioane de euro – şi cererile de propuneri de proiecte care urmează a fi lansate – trei cereri cu alocare financiară de aproximativ 105 milioane euro.

COMENTARII

WORDPRESS: 0