MAI scoate la concurs peste 5.000 de posturi, 2.800 în Poliţia Română

MAI scoate la concurs peste 5.000 de posturi, 2.800 în Poliţia Română

 

politisti multimeAvând în vedere deficitul de personal de aproximativ 17.500 de funcţii, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va demara, în perioada următoare, procedurile de scoatere la concurs a 5.416 de posturi. Cele mai multe dintre aceste funcţii, respectiv 2.853, sunt destinate Poliţiei Române, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Totodată, vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum şi în alte structuri MAI. Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofiţerilor şi 4.387 agenţilor/subofiţerilor. De asemenea, 1.396 funcţii sunt destinate încadrării de specialişti a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către şcolile MAI.

„Menţionăm că, din luna ianuarie a acestui an, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări şi cea mai importantă din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs. Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenţilor în corpul ofiţerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuţi şi, respectiv, încadrarea absolvenţilor şcolilor MAI – promoţia 2016. În ultimele luni ritmul ieşirilor la pensie din sistem s-a menţinut ridicat, ajungând până la 1.000 de angajaţi/lună. De la începutul anului, 8.026 de angajaţi şi-au încetat raporturile de muncă”, se arată în comunicatul de presă.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Când au pensionat atâţia poliţişti şi militari la 40 de ani nu s-au gândit că vor avea deficit de personal? Sau au crezut că se privatizează poliţia şi armata? Oricum clanurile de mafioţi şi politicieni penali înfloresc frumos sub protecţia politiei. Ba mai mult, unii au şi coloană oficială. Şi atunci, cât de mult să respecţi poliţia care nu ştie să îşi facă ordine în propria ogradă? Oare cât vor mai funcţiona pe principiul „Să trăiţi, am înţeles!”?