Mai mulţi nou-născuţi decât decedaţi. În iulie, 61 de căsătorii înregistrate

Mai mulţi nou-născuţi decât decedaţi. În iulie, 61 de căsătorii înregistrate

 

nasteri copil maternitateDatele de stare civilă din ultima perioadă arată faptul că am ajuns la un spor natural pozitiv, cu mai multe naşteri şi mai puţine persoane care s-au dus la cele veşnice. În plus, anul acesta, în special, acum, în vară, numărul căsătoriilor este mult mai mare.

Chiar dacă, inevitabil, mulţi dintre semenii noştri mor, în ultimele luni numărul acestora este cu mult redus faţă de natalitatea în creştere. După ce, în ultimii ani, numărul romaşcanilor a scăzut considerabil, prin plecările în străinătate, dar şi prin numărul de copii născuţi mult mai mic, acum autorităţile spun că se întrevede un trend ascendent. Primarul Laurenţiu Leoreanu spune că şi nivelul de trai, mai bun decât în anii precedenţi, a determinat o stabilitate care să le permită familiilor să aducă pe lume copii.

„Pentru prima dată după foarte mulţi ani, populaţia municipiului Roman înregistrează un spor pozitiv, ceea ce ne bucură foarte mult, atât evidenţiat prin numărul de căsătorii, care depăşeşte numărul celor din alţi ani, dar, mai ales, prin naşterile care s-au produs în Roman. Toate acestea raportate la numărul de decese dau un raport pozitiv pe ceea ce înseamnă creştere demografică în municipiul Roman, ceea ce e un semn bun. În zonele în care nivelul de trai, stresul sau condiţiile nu sunt măcar la un nivel satisfăcător, raportul întotdeauna este unul negativ. Acum, după o perioadă destul de lungă în care s-au pregătit condiţii pe care noi le considerăm satisfăcătoare, se vede un plus pentru cetăţeni”, a precizat edilul.

Numai pentru zilele din luna august, deja opt cupluri şi-au depus actele pentru oficierea căsătoriei. În luna iulie, au existat 17 publicaţii de căsătorie la Starea Civilă, însemnând nu mai puţin de 61 de cupluri au spus „Da” pentru a forma o familie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0