Prima paginăSocialSanatate

Mai mulţi bani pentru analizele medicale

Dimensiune text

Spitalul Roman va primi, din nou, fonduri din partea Casei de Asigurări de Sănătate pentru laboratorul de analize medicale. După reevaluare, spitalul a obţinut un punctaj mai bun, care ar trebui să garanteze o sumă mai mare.

În perioada 13 – 16 octombrie, a avut loc o reevaluare a tuturor laboratoarelor de analize medicale din judeţul Neamţ, conform criteriilor stabilite în contractul cadru. În urma acetui procedeu, laboratorul de analize al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, în ceea ce priveşte criteriul de evaluare resurse, a primit 354,4 puncte pentru capacitatea tehnică, 397 pentru resursele umane şi 28 pentru logistică. La evaluarea după criteriul de calitate, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a acordat spitalului 113 puncte pentru acreditarea ISO şi 284 de puncte pentru participarea la schema de testare a competenţei.

Valoarea unui punct din criteriile de evaluare este de 109,3999 lei, iar în cazul criteriului de calitate, există două valori ale punctelor – cele pentru acreditarea ISO au valoarea de 307,4287 lei fiecare, iar cele pentru participarea la scheme de testare a competenţei – 108,2522 lei.

Momentan, nu a fost comunicată suma care îi va reveni unităţii medicale spitaliceşti romaşcane pentru laboratorul de analize medicale pentru ultimele două luni ale anului 2014, însă aceasta va depinde de bugetul rămas disponibil la CAS pentru perioada următoare. „Fiecare punctaj are o anumită valoare, însă în momentul în care vom primi banii, se va ţine cont de bugetul disponibil pentru lunile următoare. Important este că am primit un punctaj mai bun faţă de evaluarea precedentă, datorită unui aparat nou care a fost achiziţionat, pentru care am primit punctajul maxim”, a precizat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

În primele luni de vară, spitalul a primit fonduri triple faţă de lunile anterioare şi nu erau pacienţi suficienţi pe cât de mulţi bani erau. Din luna septembrie, însă, fondurile s-au diminuat şi au reapărut programările, fapt care a nemulţumit romaşcanii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0