Prima paginăSocial

Mai multe solicitări pentru tichete sociale oferite pensionarilor și persoanelor cu handicap

Mai multe solicitări pentru tichete sociale oferite pensionarilor și persoanelor cu handicap

Dimensiune text

 

Programul social aprobat de Consiliul Local în ultimii ani pentru acordarea de tichete sociale pensionarilor și persoanelor cu dizabilități care au venituri mici are mai mult succes anul acesta, asta și deoarece plafonul de venituri a fost mărit.

Până la începutul acestei săptămâni, au depus cereri pentru a beneficia de tichete 2.891 de romașcani, în timp ce în anii anteriori media a fost de 2.200 – 2.300 de beneficiari.

Pentru anul în curs, înscrierile se pot face până pe 20 martie, ulterior putând fi primite alte cereri, dar cei care nu vor respecta termenul vor beneficia de tichete doar pentru următoarele trei tranșe.

Reamintim faptul că beneficiază de tichete sociale orice familie în care cel puţin un membru este pensionar, persoanele singure pensionare, persoanele cu handicap care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depăşesc 1.000 de lei pe lună pe membru de familie. Valoarea tichetelor este de 50 de lei pentru fiecare beneficiar, cu acestea putându-se cumpăra alimente de bază şi medicamente.

Actele necesare în baza cărora se acordă tichetele sociale sunt: cerere tip şi declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea sprijinului material constând în tichete sociale; copie cupon pensie sau indemnizaţie de handicap din luna anterioară depunerii cererii; declaraţie pe propria răspundere că nu realizează venituri pentru soţul/soţia care nu este pensionar(ă); adeverinţa de salariat cu venitul net din luna anterioară depunerii cererii pentru celălalt soţ, unde este cazul; copie după certificatul de căsătorie; copie după certificatul de deces soţ/soţie; copie după certificatul de încadrare în grad de handicap; copie după buletinul identitate sau cartea de identitate

Tichetele sociale se vor acorda de patru ori pe an, după următorul grafic: 27 martie – 14 aprilie, 19 iunie – 7 iulie , 25 septembrie – 13 octombrie, 4 decembrie – 21 decembrie.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0