Prima paginăSocial

Mai multe locuri la creșa Smirodava

Mai multe locuri la creșa Smirodava

Dimensiune text

 

Mai multe locuri la creșa Smirodava – asta promit autoritățile locale, după ce, anul trecut, au câștigat un proiect european ce prevede reabilitarea termică și extinderea actualei clădiri. Conform declarației primarului Lucian Micu, lucrarea se află în licitație, urmând a fi desemnat și un câștigător, având în vedere că finanțarea este asigurată până cel târziu pe 31 august 2021. Un beneficiu important al acestui proiect este că va permite realizare a șase grupe de copii, față de cele două existente în prezent.

„Vă informez că suntem în fază avansată a derulării licitației pentru desemnarea câștigătorului pentru un alt proiect european câștigat de Primărie, din cele 9 contracte deja semnate, reabilitarea și extinderea Creșei Smirodava – Casa Fluturașilor. Valoarea proiectului câștigat se apropie de 8 milioane de lei, iar lucrările vor presupune reabilitarea termică şi energetică a clădirii publice din strada Smirodava nr. 28, reducerea cheltuielilor cu încălzirea pe perioada iernii şi a cheltuielilor cu climatizarea pe perioada verii și reducerea costurilor aferente consumurilor de energie electrică şi de gaz metan. Pe lângă aceste beneficii, un aspect important este acela că vom reuși să mărim capacitatea actualei creșe, la finalizarea proiectului – clădirea urmând să aibă capacitatea de a primi 90 de copii, un număr de trei ori mai mare de copii decât în prezent. Împreună cu investițiile pe care le realizăm în reabilitarea Grădiniței 2 cu program normal și a celei cu program prelungit, precum și modernizarea corpului B al Școlii Vasile Alecsandri, vom reuși să rezolvăm câteva probleme importante ce țin de condițiile de educație pe care le oferim tinerei generații”, a declarat primarul Lucian Micu.

Creșa Smirodava este singura de stat de la acest moment în Roman, ea funcționând ca un centru social, în sensul că accesul se face cu prioritate pentru familiile care au venit redus pe membru de familie. Creșa se va numi pe viitor „Centrul de zi pentru copiii de vârstă antepreşcolară aflaţi în situaţii de risc” și va avea, pe perioada derulării contractului de finanțare europeană, 35 de angajați. Durata de implementare a proiectului este de 37 luni (30 iulie 2018 – 31 august 2021). Primăria municipiului Roman va participa la acest proiect cu o cotă de cofinanțare de circa 75.000 de lei.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0