Mai multe companii sunt interesate de zona Roman

Mai multe companii sunt interesate de zona Roman

 

romanul de sus 680x365Autorităţile locale au confirmat faptul că, în acest an, mai multe companii, unele chiar multinaţionale, sunt interesate să-şi dezvolte afacerile în zona Romanului. Un prim exemplu vine din partea TRW, care a şi achiziţionat halele de la fosta societate Fontax, deşi, în general, multinaţionalele preferă să plătească o chirie pentru construcţiile folosite.

Conducerea Primăriei Roman spune că TRW îşi va şi extinde actualele construcţii. În plus, alte două investiţii mari sunt aşteptate să demareze în această toamnă. „Avem emis un certificate de urbanism pentru a doua fabrică de la TRW – care are fondurile şi se pare că în toamnă vor începe şi lucrările. De asemenea, s-au purtat discuţii pentru înfiinţarea unei baze logistice a unui hypermarket în zona Romanului. Este vorba de un minim de 13 hectare, pentru o bază logistică şi depozite pentru întreaga Moldovă. În toamnă vom şti sigur dacă se va realiza, acum avem o certitudine de 95%”, a precizat primarul Laurenţiu Leoreanu.

De asemenea, la finele lunii mai, Holcim SA a solicitat un certificat de Urbanism în vederea realizării unor silozuri de depozitare ciment, pe strada Nordului, nr. 4, din Roman. Totuşi, autorităţile atrag atenţia că nu toate certificatele de urbanism emise oferă şi certitudinea unei investiţii realizate. După obţinerea certificatului, este necesară obţinerea avizelor din partea instituţiilor statului, iar mai apoi alocarea de fonduri.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0