Magia Crăciunului, adusă bătrânilor de elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

Magia Crăciunului, adusă bătrânilor de elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

Dimensiune text

 

A devenit deja o tradiție pentru elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav” să organizeze acțiuni caritabile prin care aceștia să-și manifeste afecțiunea și generozitatea față de persoane cu care viața nu a fost tocmai blândă.

Cu câteva zile înaintea sărbătoririi Nașterii lui Isus, elevii clasei a X-a B, coordonați de dirigintele clasei, profesor Adriana Drăghici, au oferit pentru câtva timp unui grup de 12 bătrâni un crâmpei din magia Crăciunului. Bătrânii, în mare parte singuri și bolnavi, au fost primiți cu multă căldură și înconjurați cu toată atenția de către adolescenții care și-au propus să devină nepoții lor măcar pentru o zi și să le încălzească inimile întristate de lipsuri și solitudine.

„Copiii i-au primit pe oaspeți în școală unde le-au prezentat datini de iarnă: colinde, urături, dar și nelipsita «capră». Este minunat să vezi cum pe chipul pe care greutățile vieții au lăsat urme adânci, înflorește un zâmbet atunci când grupul de colindători i se adresează cu o urare sinceră. Nu poți uita ușor lacrimile de bucurie din ochii bătrânilor care constată că lumea nu-i ignoră și că niște tineri încearcă să le lumineze ziua”, a afirmat profesor Adriana Drăghici.

După încheierea programului artistic, copiii le-au oferit bătrânilor pachete bogate în alimente care să le facă îmbelșugată masa de Crăciun.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0