Luptătoarele romașcane, medaliate cu bronz la naționalele de seniori

Dimensiune text

Un nou rezultat de prestigiu pentru Roman a venit din partea luptătoarelor, cele care au luat medaliile de bronz la campionatul național pe echipe, seniori, în urma turneului final desfășurat la Chiajna, lîngă București.

 

Foto: Campioane la junioare anul trecut, majoritatea sportivelor din lot

 

Sub titulatura Clubul Atletic Roman, echipa condusă și cu majoritatea sportivelor formate de antrenorul emerit Dumitru Artene a urcat pe treapta a treia a podiumului național, deși unele dintre componentele lotului sînt încă junioare.
Medaliatele cu bronz din 2012, nume cunoscute de iubitorii sportului și aparținînd unor sportive de mare valoare, sînt: Mădălina Linguraru (categoria 48 kilograme), Ana Lenghean (categoria 51 kilograme), Laura Crîșmaru (categoria 55 kilograme), Ana Maria Oltean (categoria 59 kilograme), Alexandra Airinei (categoria 63 kilograme), Mihaela Obreja (categoria 67 kilograme), Anca Petrea (categoria 72 kilograme).

Pe locurile I și al doilea s-au clasat Banatul Timișoara și Steaua București, cluburi mai mari decît cel din Roman și din orașe mult mai mari, implicit cu potență financiară mai mare. În această situație, performanța luptătoarelor romașcane poate fi considerată chiar superioară celor ale medaliatelor cu aur și argint, date fiind diferențele mari dintre condițiile de pregătire și nivelurile de trai, chiar, dintre sportivele de la cele trei cluburi.

Cu toate acestea, sportivele pregătite de Dumitru Artene au fost cît pe ce să obțină un rezultat superior, lucru echivalent cu autodepășirea dusă peste limita forțelor proprii. Dumitru Artene rămîne la fel de modest, deși rezultatele mari obținute repetat, an de an, îi permit și o altă atitudine: „Fetele s-au prezentat destul de bine. Am fost la un pas să învingem Banatul Timișoara, cea care avea să devină campioană, în fața căreia am pierdut la limită, 3-4. Linguraru, Petrea și Obreja au cîștigat toate meciurile pe care le-au avut. O medalie de bronz la seniori, pe echipe, este foarte importantă și se obține foarte greu. Echipele din Timișoara și București au sportive aduse din țară, de la diverse cluburi, avînd asigurate toate condițiile și fiind răsplătite după fiecare concurs. Avem și noi acum motive să prindem o premiere„.

Cît despre valoarea sportivelor din Roman, doar medalia de bronz, de la europenele de juniori din acest an, a Mădălinei Linguraru spune suficient, ca și locul al treilea în Europa.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Felicitari fetelor si mult succes pe mai departe,bravo…