Prima paginăSport

Luptătoarele romașcane au concurat bine la Târgoviște

Dimensiune text

Șase dintre cadetele pregătite de antrenorul emerit Dumitru Artene au cotă bună pentru calificarea la turneul final național. Confirmarea va veni după disputarea celui de al doilea turneul preliminar, în aprilie.

 

 

Luptătoarele cadete ale antrenorului emerit Dumitru Artene au avut rezultate cel puțin bune, de vineri și până duminică, la Târgoviște, la întrecerile turneului de calificare în finala campionatului național individual. Șase dintre cele nouă fete care au făcut deplasarea la Târgoviște și-au făcut bine prima parte a temelor și au luptat pentru locurile puse la dispoziție în disputa pentru medalii care vor fi hotărâte după turneul din 13-14 aprilie.

Astfel, în etapa I, Ancuța Condurat s-a clasat pe locul secund la categoria 40 kilograme. Elena Țocu (60 kilograme) și Maria Stratulat (65 kilograme) au reușit să obțină aceeași poziție, avertizând, tototdată, că sunt candidate la titlul național la categoriile lor de greutate. Ionela Condurat a terminat concursul pe locul al treilea, la 46 kilograme, iar Adelina Vasiliu (38 kilograme) și Magdalena Caia (43 kilograme) s-au clasat pe poziția a cincea. Începătoarea Denisa Bolocel (56 kilograme) a obținut o clasare pe locul al șaptelea, dar va concura și ea în etapa următoare, premergătoare turneului final.

„Primele șase clasate la fiecare categorie, după două turnee de calificare și în urma punctajelor cumulate de la acestea, vor concura la turneul final. Eu sper ca măcar cinci dintre elevele mele să reușească acest lucru și, apoi, să vină și cu medalii. Deocamdată este bine, oricum peste nivelul altor cluburi, cu tradiție și cu bani, din țară. Spre deosebire de sezonul precedent, când mergeam direct la turneul final pe baza rezultatelor obținute la concursurile din anul anterior sau la campionatele naționale școlare, acum s-au introdus și aceste turnee preliminare. Cheltuielile sunt și ele mai mari”, a declarat Dumitru Artene.

În această săptămână vor fi puse la încercare și luptătoarele junioare I, tot în cadrul unui turneu de calificare pentru cel final, dar care va avea loc la Mangalia.COMENTARII

WORDPRESS: 0