Prima paginăActualitateRoman

Luptă acerbă la CARP pentru fotoliul de președinte

Dimensiune text

Ioan Vlăduţ

Ioan Vlăduţ

Cinci pensionari, membri ai CARP Roman, s-au înscris în cursa pentru conducerea instituției. Lupta pentru putere i-a transformat din amici în inamici, miza fiind indemnizația de președinte și fondul CARP.

Motivul confruntării a cinci pensionari, membri ai Casei de Ajutor Reciproc (CARP) a Pensionarilor, este fotoliul de președinte al CARP, ocupat în prezent de inginerul Ioan Vlăduț. Până să ajungă la această răscruce, cei cinci pensionari nu au avut nimic de împărțit cu președintele CARP. Au intrat în rândurile membrilor CARP, au contractat împrumuturi pentru rezolvarea diverselor probleme personale și, în tot acest timp, au depănat amintiri cu președintele Vlăduț în fața unei cești de cafea sau în clubul de șah. Anii au trecut, pensionarii au căpătat o oarecare vechime în cadrul instituției și s-au gândit că este timpul să contraatace.

Trei candidați se luptă în argumente

Primii doi contracandidați ai președintelui Ioan Vlăduț, care și-au manifestat dorința de a ocupa funcția de președinte al CARP Roman, au fost profesorul Vasile Leoreanu, tatăl primarului Laurențiu Dan Leoreanu, și inginerul Constantin Tărâță, fratele președintelui Consiliului Județean, Culiță Tărâță.

Odată ce membrii CARP au aflat ce se întâmplă la vârful instituției, s-au grupat în trei tabere, care s-au confruntat verbal sâmbătă, 29 iunie, la Restaurantul Parc Multiplex, acuzându-se reciproc.

Ioan Vlăduț consideră că cei doi contracandidați nu întrunesc condițiile necesare pentru funcția de președinte. „Domnul Vasile Leoreanu este președintele unei alte asociații de pensionari și, potrivit Legii 502/2004 privind asociațiile pensionarilor, nu poate candida la această funcție. În plus, cei doi contracandidați – Vasile Leoreanu și Constantin Tărâță – nu au vechimea necesară, conform statutului CARP, de a candida pentru Consiliul Director și funcția de președinte. Ei au o vechime de numai patru ani în cadrul CARP. Pentru a candida în Consiliul Director, persoana trebuie să aibă o vechime de cinci ani, iar pentru funcția de președinte – de șapte ani”, a precizat Ioan Vlăduț, actualul președinte al CARP Roman.

Primul candidat care și-a depus cererea de candidatură a fost Constantin Tărâță. Cu toate acestea, el nu a dorit să facă niciun comentariu legat de tensiunea creată în jurul funcției de președinte al CARP. „Nu știu să existe vreo problemă la CARP. Mi-am depus cererea și atât”, s-a limitat să spună Constantin Tărâță.

Vasile Leoreanu

Vasile Leoreanu

În schimb, profesorul Vasile Leoreanu a vrut să aducă lămuriri necesare. „Eu vreau schimbare, nu vreau funcție. Am dreptul să candidez pentru că, în cadrul «Casei Vârstnicului», eu prestez o muncă voluntară, neplătită. Nu văd motive să nu particip, mai ales că eu am făcut deja o cerere de demisie. Vreau o activitate rodnică în cadrul CARP și primul lucru care trebuie îndreptat ține de reducerea cheltuielilor instituției la 50%. De exemplu, magazinul CARP funcționează din dobânda plătită de pensionari. Magazinul nu are profit, dar cele opt vânzătoare, administratorul și șoferul primesc lunar banii”, spune profesorul Vasile Leoreanu. Acesta consideră că trebuie revenit și asupra indemnizațiilor. Președintele CARP ridică lunar 4.200 de lei, iar cei patru membri ai Consiliului Director – 1.400 de lei fiecare.

Cum alți doi candidați și-au anunțat candidatura – inginerul Dumitru Călărășanu și Gheorghe Popa, administratorul magazinului CARP, lupta pare să fie mai grea decât a primarilor în campania electorală. „Sunt membru al CARP de 23 de ani și președinte al instituției de opt ani. M-am implicat în activitatea CARP și am făcut tot posibilul ca această instituție să nu fie politizată, dar unii dintre candidați se străduiesc să facă exact contrariul”, a spus președintele Ioan Vlăduț.

Lupta pentru putere va mai înregistra încă un episod joi, 11 iulie, la ora 9.00, la Casa de Cultură din Roman, unde a fost convocată Adunarea Generală a CARP Roman. CARP din Roman numără 24.786 de membri și gestionează un fond de 8.000.000 de lei.

 

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • teo 7 ani

  Eu nu cred in functionarea corecta a acestui magazin.Am trecutde curiozitate sa vad cum se prezinta vanzatoarele.Ce sa mai vorbim,parca ar fi fost magazinul lor.Arogante si nu respecta randul ca bdovada ca e ca pe timpuri sa ai relatii domnule.In locul acestor magazine faceti domnilor o pensiune unde sa putem servi o cafeluta,un mic dejun ,o bere,un sprit mai ieftin,sa putem vedea un meci de fotbal pe ecran mare si sa fie deschis de la ora 9.30 -22.00

 • ion 7 ani

  Auzi,pensiune pentru pensionari pacatosi pusi pe paraduit pensia putina primita! Bere si sprit ieftin ! Da ceva striptis la reducere nu vrei neicusorule? Despre ceva cabinete medicale,sala de recuperare medicala ori un cabinet de consultatii social-juridice gratuite, nicio vorba. Bere si sprit sa fie,ca incolo totul e bine!

 • Anonim 7 ani

  Voi vota cu Dl ing Vladut pentru continuitate.
  Dl ing Vladut este o persoana cinstita si a demonstrat ca poate gestiona corect fondul si activitatea CARP.
  Nu dorim sa vina alte persoane la conducere , care sa majoreze dobanzile sau sa deturneze fondurile!