Prima paginăSocial

Luni încep simulările pentru evaluarea națională și bacalaureat

Luni încep simulările pentru evaluarea națională și bacalaureat

Dimensiune text

 

Simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a vor începe luni, 13 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației.

Ordinul prevede că elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă. Elevii claselor a XI-a vor susține simularea bacalaureatului la limba și literatura română, matematică, istorie și limba maternă. Elevii din clasele a XII-a vor fi verificați la limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Pe 13 martie sunt programate atât proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale, cât și pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a care susțin simularea examenului de bacalaureat. Elevii aparținând minorităților naționale vor da pe 14 martie proba la limba și literatura maternă, atât pentru simularea evaluării naționale, cât și pentru simularea bacalaureatului. Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică, pentru simularea evaluării naționale, și proba scrisă obligatorie a profilului, pentru bacalaureat. Pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.

Potrivit calendarului, toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie. Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia. Ordinul mai prevede că vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0