Prima paginăActualitate

Lucrătorii poştali au făcut grevă japoneză

Dimensiune text

În cazul în care le vor fi ignorate revendicările, începând cu 19 mai vor intra în greva foamei pe durată nelimitată, în toate unităţile poştale.

Romaşcanii care au avut, marţi, probleme de rezolvat la Poştă au putut observa că toţi angajaţii purtau banderole albe la mâini. Lucrătorii poştali din Roman au participat, alături de colegii de la celelalte unităţi poştale din Neamţ şi din ţară, la greva japoneză, acţiune prin care continuă seria de proteste începută săptămâna trecută, cu scopul de a-şi exprima nemulţumirile faţă de salariile primite, de condiţiile de lucru şi de acţiunile managementului.

În urma mitingului de protest de duminică, de la Bucureşti, unde au participat şi o sută de lucrători poştali din Neamţ, tot ce s-a obţinut a fost o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi cei ai Ministerului Muncii. „În urma întrevederii ce a avut loc între sindicat şi reprezentanţii celor două ministere, s-a stabilit ca săptămâna aceasta să aibă loc o nouă întâlnire, pentru a vedea care este soluţia pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm. În cazul în care vor fi ignorate revendicările noastre, începând cu 19 mai vom intra în greva foamei pe durată nelimitată”, a precizat Vasile Trifescu, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor Poştali din România, filiala Neamţ.

Lucrătorii poştali vor continua acţiunile de protest joi, între orele 8 şi 9, prin pichetarea Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ.

Greva japoneză de marţi a fost o manieră silenţioasă de protest, care nu a perturbat activitatea din timpul programului de lucru.

COMENTARII

WORDPRESS: 0