Lucrările pe strada Eternității se fac fără doborâre de arbori

Lucrările pe strada Eternității se fac fără doborâre de arbori

 

În spațiul public de pe Facebook au apărut discuții legate de modul în care se va repara strada Eternității, de lângă Parcul municipal, în principal legate de faptul că spațiul verde și arborii vor fi eliminați. Reprezentanții administrației locale neagă aceste zvonuri, primarul Lucian Micu, subliniind, în conferința de presă săptămânală, că strada va avea ulterior sens unic, tocmai pentru a nu fi nevoie de lărgirea benzilor de circulație, fapt care ar implica distrugerea spațiilor verzi.

„Continuă lucrările de reparații capitale pe strada Eternității, în această săptămână intervenindu-se pentru bordurarea alveolelor. Primăria municipiului Roman îi informează pe cetățeni asupra faptului că arborii de pe aliniamentul stradal nu vor fi doborâți. Proiectul de refacere și modernizare a străzii a fost conceput în așa fel încât amenajarea carosabilului, modernizarea trotuarelor și realizarea de parcări să se facă fără diminuarea spațiului verde și fără a fi nevoie de doborârea arborilor. În paralel cu această lucrare complexă, se asfaltează și străzile perpendiculare pe Eternității. Primarul Lucian Micu a dispus ca recepția lucrărilor să se facă doar după ce acestea se vor ridica la standardele de calitate impuse prin contract”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Dacă pe strada Eternității lucrările sunt în plină desfășurare, pentru străzile perpendiculare, locatarii au făcut o serie de sesizări legate de calitatea asfaltului, în special pe strada Eroilor. De execuția lucrărilor de refacere a străzii Eternității și de asfaltare a străzilor perpendiculare se ocupă firme diferite.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0